Diyarbakır'da oturma eyleminde 4 Bitlis'li ailede var

Kategori: Bitlis - Tarih: 15 Eylül 2019 23:48
Diyarbakır'da oturma eyleminde 4 Bitlis'li ailede var

Çocuklarının kaçırılmasında HDP’nin aracı olduğunu iddia eden Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önündeki oturma eylemi sürüyor.

HDP’nin aracı olduğunu söyleyen Diyarbakır anneleri arasında 4 Bitlis'li ailede var.

HDP önündeki ailelerden HDP için suç duyurusu 

Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileler, çocuklarının kaçırılmasından sorumlu oldukları ve kendilerini tehdit ettikleri gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. 

- Bitlis'te eşinden boşanan Saliha Mert (42), 2015 yılında dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Yetiş Top (23) için 13 Eylül günü Diyarbakır'a gelip oturma eylemine katıldı.

- Bitlis'ten gelen Ubeydullah Yolaçan, 5 yıldır haber alamadığı oğlu Çetin (31) için 14 Eylül'de Diyarbakır'a geldi. Baba Yolaçan, gelini Gülcemal, torunları Ecrin ve Abdulsamet ile birlikte oturma eylemine katıldı.

- Bitlis'in Mutki ilçesinden gelen Hurinaz Omay (83), 24 yıldır dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Rıfat (43) için 14 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

- Bitlis'ten gelen Fadıl Kılıç, Ahlat Üniversitesi öğrencisiyken 3 yıl önce dağa kaçırıldığını öne sürdüğü oğlu Faruk için (25) 14 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/diyarbakir-da-oturma-eyleminde-4-bitlis-li-ailede-var-13014.html