Losev

Demirtaş: Gençler hala dağa çıkıyor

Videoyu Aç Demirtaş: Gençler hala dağa çıkıyor
A
a

BDP Eş Başkanı Demirtaş, çözüm sürecinde birinci aşamanın başarıyla tamamlandığını ama AKP’nin ikinci aşama için herhangi bir hazırlığını olmadığını söyledi: “Siyasete güven olmadığı sürece, dağa gidişleri durduramayız.”

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin çözüm sürecinde ikinci aşamaya hazırlıksız geçtiğini belirterek “Gençler hâlâ dağa çıkıyorsa, bu sürece karşı bir inanç yaratılmamasından kaynaklanıyor” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk de yaptığı açıklamada; "Kandil, sürecin işlemesi konusunda ısrarlı. Ama güvensizlik ve tedirginlik gün geçtikçe büyüyor” diye konuştu. 

Çözüm sürecinin birinci aşamasının ölüm ve çatışmaların tamamen durması olduğunu ve bunun başarıldığını dile getiren Demirtaş, Radikal’de yer alan habere göre, şunları söyledi:

“Yüzdelik tartışmalara girmenin anlamı yoktur. Barışa giden yolun engebeli olduğunu biliyorduk, hükümet durup dururken adım atmayacaktır. Hükümet, somut adımlar atmak için hazırlık yaptığını söylüyor.

“Gençler hâlâ dağa çıkıyorsa, bu sürece karşı bir inanç yaratılmamasından kaynaklanıyor. Siyasete güven olmadığı sürece, dağa gidişleri durduramayız, dağdan inişleri sağlayamayız.

“İmralı'da Öcalan'ın sağlık-özgürlük ve güvenlik koşullarının oluşturulması gerekiyor. Bu sağlanmazsa bütün süreç risk altına girmiş olur. Sağlığını kişisel ve dönemsel olarak çok önemsiyoruz. 

“Hükümet, hazırlıksız, plansız, programsız bir şekilde ikinci aşamaya geçmiş durumda.”

 
Kaynak : Bianet

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.