Losev

DBP'den gözaltılara tepki

Videoyu Aç DBP'den gözaltılara tepki
A
a

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kürt siyasetçilere yönelik gözaltılara tepki gösterdi.

DBP'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Uzunca bir zamandır bütün çalışmalarımızla birlikte başat çalışma olarak yürüttüğümüz Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a özgürlük imza kampanyasının sonlarına doğru gelinirken bu çalışmamıza dönük baskı ve zorlayıcı uygulamaların dozajı artmış durumdadır.

Tüm toplantılarımızda gündem olan, her defasında büyüterek ilerlettiğimiz çalışmamızın gelişim seyrini ve içeriğini basına, kamuoyuna deklare ederek açık bir biçimde yürütüyor olmamıza karşın sanki illegal bir çalışmaymış gibi, bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımızın, belediye başkanlarımızın, belediye meclis üyelerimizin  ‘’terörle mücadele’’ birimi polislerince gözaltına alınmasının hiç bir hukuki veya meşru yanı yoktur.

Dün Kızıltepe Belediyesi eşbaşkanlarımız İsmail Ası, Leyla Salman ve 20 belediye meclis üyesi arkadaşımız, Batman belediyesi eşbaşkanımız Gülistan Akel bu çalışmayı yürüttükleri için onlarca polisin ve akrep tipi araçların etraflarını kuşatması sonucu gözaltına alınmışlardır. Yaklaşık bir yıldır yürütülen bu çalışma sanki yeni ortaya çıkmış illegel bir çalışmaymış gibi davranılmıştır.

İmralı cezaevinde yıllardır tutulan ve bugün ‘’Kürt sorununun demokratik çözümü’’ noktasında muhatap olarak görülen, devlet tarafından da muhatap kabul edilen Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen bu kampanyaya yönelik olarak gerçekleştirilecek her türlü yönelim bizler açısından esasında çözüm sürecine yönelim olarak algılanmaktadır. Mevcut gerçeklik buna denk gelmektedir.

Bir yandan çözüm sürecine dönük muhataplık oluşturulacak diğer taraftan da oluşturulan muhattaplığın özgürlüğünü isteyen kesim tutuklanacak, baskılanacak... Bu durumun bizler açısından kabul edilebilir herhangi bir yanı bulunmamaktadır. Her baskının karşısında bir direnişi oluşturacağı bilinen bir gerçekliktir. Elbette ki 2009 sürecinde gerçekleştirilen operasyonlar gibi bir KCK operasyon furyası planlanıyorsa ve bütün bunlar bunun bir provasıysa kimse unutmamalıdır ki her zaman olduğu gibi bir direnişle karşılaşılacaktır. Kürt Halkı artık bu yönelimleri kabul etmeyecektir.

Bir kez daha belirtiyoruz; gözaltıların ve tutuklamaların devaju halinden çıkartılması gerekmektedir. Aksi halde tarihin aslında tekerrür etmediği her zaman bir üst aşamada direnişe sahne olduğu görülecektir. Bu temelde bir kez daha hükümeti mevcut politikalrından vazgeçmeye çağırıyoruz"


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.