Losev

Dalgıç Ekibi Eğitim İçin Adana'ya Gitti

Videoyu Aç Dalgıç Ekibi Eğitim İçin Adana'ya Gitti
A
a

Bitlis İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğünde, görevli 5 kişilik dalgıç ekibi, su altı arama kurtarma eğitimi için Adana'ya gitti.

AFAD İl Müdürü Maşallah Bayav, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis'in, Türkiye'de dalgıç ekibi olan sayılı illerden olduğunu söyledi.

Adana'da gerçekleştirilecek "AFAD 2014" su altı arama kurtarma tatbikatına davet edildiklerini belirten Bayav, şöyle konuştu:

"İlimizin arama kurtarma teknisyeninden oluşan 5 kişilik dalgıç ekibi, eğitim tatbikatı için Adana'ya gitti. Bitlis'te dalgıç ekibi ilk 2008 yılında kuruldu. Normalde bu emniyete ait olan bir görev. Fakat ilde bugüne kadar böyle bir ekibi emniyet oluşturmadığı için arkadaşlarımız gönüllü olarak, tamamen resmi görevlerinin dışında dalış eğitimi aldı. Çünkü ilimiz Van Gölü kıyısında bulunduğu için böyle bir ekibe ihtiyaç duyuluyordu. Valimizin inisiyatifi doğrultusunda bir ekip oluşturuldu. Ekip 2008 yılından bu yana suda arama kurtarma faaliyetlerini sürdürmektedir. Ekibimiz bu güne kadar birçok boğulma olayına müdahale etti."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.