Losev

Çözümder’den Bitlis Belediyesine Çözüm Süreci Ziyareti

Videoyu Aç Çözümder’den Bitlis Belediyesine Çözüm Süreci Ziyareti
A
a

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Çözüm Süreci Sivil İnsiyatif Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin ve beraberindeki Heyet Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan’ı makamında ziyaret etti.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Çözüm Süreci Sivil İnsiyatif Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin ve beraberindeki Heyet Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan’ı makamında ziyaret etti.
 
Çözümder Genel Başkanı Ezgin yapmış olduğu açıklamada; Bu süreç ilk konuşulduğunda Anadolu’nun birçok kesiminde Karadeniz’de iç Anadolu’da tedirginlikler vardı, korkular vardı. Türkiye’nin durumuyla ilgili Çözüm süreci acaba bir bölünme parçalanma sonucumu getirecekti insanlar bilmiyorlardı, kafalarında bir çok soru işaretleri vardı diyerek, Geçmişte milliyetçi ya da ülkücü diyebildiğimiz kesimlerde de çok büyük sıkıntılar vardı. ama şuan da onlar da çözüm sürecini bizden daha çok sahiplenir bir duruma geldiler. Buda yapılan bir takım ziyaretlerle, diyaloglarla, istişarelerle gelişen bir durum olduğunu söyledi.
 
Bitlis Belediye Eşbaşkanı Makamında çözüm süreci ile ilgili kendisini ziyaret eden ÇÖZÜMDER Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin ve beraberindeki heyete sizlerde bu süreçte bu yoğun çalışmalarınız arasında kenttimize geldiğiniz içinde bizlerde sizlere teşekkür ederiz dedi.
 
Eş Başkan Olan, Çözüm süreci ile ilgili olarak şunları söyledi. “Gerçekten baktığımız zaman sizler çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bu anlam bakımdan sizlere tekrar teşekkür ediyoruz. Şu an Türkiye’nin en can alıcı, Türkiye’yi her anlamda sıkıntıya sokan bir nokta için görevli olarak çaba sarf ediyorsunuz. Bu çabanız gerçekten takdir edilecek bir çabadır. Onun içinde sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Tabi aslında bu sorun Kürt sorunu, terör sorunu, Güney Doğu sorunu değil. Adına ne derseniz deyin aslında sorun demokrasi sorunudur”
 
Eşbaşkan Olan, “Çünkü bu bir kendini var etme sorunudur, sorunun çıkış nedeni ne Öcalan’dır, ne Ak Partidir, ne de Sayın Erdoğan’dır, ne MHP ne de HDP’dir. Sorun sistemdir, sistemin insanlara dayatılmasıdır diyerek yıllardan beri sizlerde iyi bilirsiniz ki bizlerde doğal olarak son yüzyılın içerisinde Kürtlerin yirmi dokuz kez bu taleplerini dile getirmesi de ve bu taleplerin çok kanlı bir şekilde bastırılarak bu noktaya gelmiştir. Ortada bir sorun var ve insanlar ister istemez ayaklanıyor. Haklarını almaya çalışıyor. Bu anlamda ben biraz öncede izah ettim. Bu sorun ne Sayın Öcalan’ın ne Sayın Erdoğan’ın ne de diğerlerinindir. Sorun halkın, halkların sorunudur. İste sekte isteme sekte halkıda sürece dâhil etmektir. Biz Türkiye’de bulunan halkları bu sürece dâhil etmezsek çözümü ilerletemeyiz. Biz meclis dışındaki siyasi partileri demokratik kitle örgütlerini, STK’ları, STÖ’leri bu sürece katmazsak sürecin ayakları havada kalır. Çözüm alamayız dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.