Losev

Çözüm Sürecine Destek Vermememizin Dört Nedeni Var

A
a

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine destek vermemelerinin dört nedeni olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin anayasal süreçle paralel yürütülmesine ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile PKK'nin muhatap alınmasına karşı olduklarını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldiği toplantıda çözüm sürecine neden destek vermediklerini anlattı.

Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin anayasal süreçle paralel yürütülmesine ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile PKK'nin muhatap alınmasına karşı olduklarını belirtti.

Karşı çıkmaktaki birinci nedenlerinin süreci bilmemeleri olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ''CHP Kürt meselesinin kalıcı çözümü için atılacak sağlıklı adımların hepsinin destekçisidir. Ama, bu çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi gerekmektedir" dedi.

Kaygıları olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, hükümet için, "Meclis'in çatısı altındaki siyasi partilerle görüşmek yerine Öcalan'ı muhatap almayı tercih etmiştir" dedi. PKK'ye meşruiyet kazandırılmasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "AKP Öcalan'ı da Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi muhatabı haline getirmiştir ve yabancı devletlerin PKK'yı terör örgütü olarak nitelendirme gerekçesini ortadan kaldırmıştır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması, 12 Eylül yasalarının değiştirilmesi, Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilmesi, toplantı, gösteri ve örgütlenme hakkı önündeki kısıtlamaların kaldırılması, basın özgürlüğünün güvenceye alınması, tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması, Özel Yetkili Mahkemeler'in verdiği kararlara yeniden yargılama yolunun açılması, gizli tanık uygulaması ve yasadışı dinlemelerin sona erdirilmesi, Roboski katliamı ile "işkence yapılmışsa" hesap verilmesi gibi taleplerde de bulundu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.