Losev

Cihan Çelikkol: İstanbul Feshanede Bir Tanıtım Rezaleti -2

Videoyu Aç Cihan Çelikkol: İstanbul Feshanede Bir Tanıtım Rezaleti -2
A
a

İstanbul Feshanede gerçekleşen 24-25-26-27 Nisan Bitlis Tanıtım Günlerinde bulunan Bitlis'li Cihan Çelikkol İstanbul Feshanede Bir Tanıtım Rezaleti 2 başlığı altında resmi facebook hesabında paylaştı. İşte o ciddi açıklamalar..

Sayın Vahit kiler bu ne rezalet diye soru sorduğumda rezalette sensin rezilde sensin dediniz ve haklısın siz yatta keyif sürerken sıla hasretiyle gelen hemşehrilerimizin çektiği ızdırabı görmediniz sakın sizden korktuğumuzu zanetmeyin size bu tür organizasyonlar niye yapılıyor anlatayım.

Halkımızın birbirlerini tanıması ve diğer halklarla arasında kültür alışverişi yapması gelenek göreneklerimizi ve insanımızın tanıtılması gelenek görenekleri ile halklar arasında köprü kurulması ticari ilişkilerin güçlenmesi yardımcı olmaktır.

İlimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklere sahip BİTLİS Bölgesi’nde; Bu amaçla bölgede yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden bir haber olması tarihi kültürel ve doğal öneme sahip memleketin bir turizm çekim merkezine dönüştürülmesine, turizmin çeşitlendirilmesine (kültür, doğa, inanç, sağlık,), turizm sektörünün canlandırılmasına katkı sağlayarak, turist sayısını ve konaklama süresini arttırmak, sektörde yeni istihdam olanakları yaratmak ve böylece işsizlik ve yoksulluğu azaltmaktır.

Tüm İstanbul halkını hedef kitle olarak belirlemek. Din, dil, ırk, sınıf ayrımı yapılmadan ülkemizde yaşayan bütün Bitlis halkının bir şekilde görev almasını amaçlanmalı. Burada kendi kültür ve geleneklerinden kısa da olsa örnek vermeleri sağlanmalıydı. Etkinlikler süresince bilime gönül veren kurum ve kuruluşları etnik grupları da bu organizasyonun içine katarak, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkan bilinçli bir kitle oluşturup belirlenen hedeflere ulaşılmalıydı.

Ayrıca tanıtım afişleri, festival kitapçığı, el ilanları, görsel ve yazılı basın ile hedeflenen kitleye ulaşılmalıydı. Adeta bir kültür mozaiği olan Bitlis değişik etnik gruplarının kültürlerini de sergilemesiyle, kardeşlik havası verilmeliydi. Böylesine büyük bir organizasyonun gerçekleştirmek büyük sorumluluklar gerektirmektedir. Organizasyonun büyüklüğü, programının zenginliği ve etkinliklerin yer aldığı mekanların dağınıklığı gibi nesnel gerçekler, organizasyonun geniş bir kadro ve derin bir bilgi birikimiyle yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Bütün bunlar bir yandan iyi bir organizasyon, öte yandan da geniş, kolektif bir çalışma anlamına gelmektedir. Ama siz her şeyi biz biliriz bizim bildiğimiz doğrudur mantığıyla hareket eden zavallılar.
Bu işi yaparken öncelikli amaç daha çok nasıl para kazanırım değil de en güzel hizmeti nasıl veririm olmalıydı. Etkinlikler kaynaşma buluşma ve dayanışmaya etki eder. Amac ticari değil tanıtım olmalıdır. Bizim buraya gelişimiz unutulmaya yüz tutan gelişmeyi buluşmayı ve sıla yapmayı hatırlatmaktı. Bu buluşma günleri belki sıla kültürünün yeniden inşasına yardımcı olacaktı ama neyazıkki olmadı.

En büyük kaynağı bu tarz tanıtımlar olması gereken otellerden stand açan yok. Ya onlar da ikna edilmemişler yâda ki, bu daha da kötüsü; bu tanıtım günlerinin kendi otelleri veya şehre pek katkı sağlayamayacaklarını düşündüklerinden stand açmamışlar(!)

Ey bu tanıtım günlerini düzenleyenler; bu nasıl bir tanıtım ki hadi resmi kurumlar gelmedi hani esnaflar nerede hiçmi bölgede tanıtılacak bir şey yoktu uçkun kenger yeni çıktı bilmezsinizki bitlisi buryanla özleştiriyorsunuz. Tanıtım afişlerinde buryan şehri Bitlis halk buryan yemek için mi bitlise gelecek ne kadar zavallısınız merkezdeki esnafın dışında Mutki, Ahlat, Adilcevaz, Norşin'den esnaf yok. Bunlar tanıtımı boykot mu ettiler? Niye siyasi güç sizde değilmiydi, acizmi kaldınız bu kentin tarihi dokusunun temelini oluşturan Belediye’ler.

Dünyaca ünlü eserler bu belediyelerin sınırları içerisinde.
Yine Bitlis, Tatvan ve Ahlat Belediyesi de bu kentin turizm yükünü en çok çeken belediyeler.
Bu belediyelerin Tanıtım Günlerinde yer almaması başlı başına bir skandaldır.
Tanıtım böyle olmaz.
Bu işi illa yapacaksanız, Feshane’nin her yeri buram buram BİTLİS kokmalı. Bitlis firmaları bir bir yerini almalı.
Stand parasını çıkartmak ve kar etmek için fahiş fiyata ürünler satılarak mı tanıtacaksınız

Bitlisi Unutmadan yazmak isterim..
Diğerleri nerede? Vekiller niye gelmedi bunun suçlusu kim onlarmı sizmi egonuzu tatmin edebildiniz mi yatta yayılarak oturacağınıza halkın arasında çimende dertleşebilirdiniz.

Sayın bürokrasi
Burada olmayıp nerede olacaksınız?
Bu kentin temsilcileri değil misiniz siz?
Tanıtım diyerek böyle bir organizasyonda sukutu hayale uğratmasaydınız.
Ama bu kentin Kültür ve Turizm Müdürü yok mu?

Bu organizasyonda fikir birliğine varılmadığı gibi, para kazanmak için başka şehirlere ve ürünlerine burada de yer açılmış.
Bitlisle alakası olamayan ürünler pazarlanmış, tanıtılmış, her yerde kentin simgesi diye gösterilmiş buryan bir şirket tarafından fahiş fiyatlarla halka satıldı…
Bu tarz organizasyonların amacı kente turist ve yatırımcı çekmektir.
Gel gör ki tanıtım materyali dağıtmadan kimi getirebilirsin ki Bitlise?
‘İstanbul’da yaşayan Bitlislilere memleket havası getirdik’ diyorlar
30 liraya buryan satarak mı getirdiniz o havayı?
Anlaşılan, Bitlisi ’i tanıtmışlar tanıtmasına ama biraz yanlış tanıtmışlar…

Geliyorum bir ciddi hataya daha.
O da şu. hadi Bitlis'te sorun vardı isterlerse o sorunuda yazacam ama buradaki 100'e yakın sivil toplum kuruluşu var bunları niye davet etmediniz ettiyseniz onlar niye gelmedi sakın laf üretmeyin iğneyi kendinize çuvaladınız gelin bize batırın.

Böyle ciddiyetsiz bir çalışma ile Bitlistanbul Feshane Günleri gerçekleşmiş oldu.
Yine de emeği geçen herkese teşekkürler, ama bu gerçekleri söylemek de yine bize düşer

Amaca ulaşmayan bir çalışma israftan öteye gitmez. Yazık günah. Harcanan para ve emekte yetimlerin şehitlerin, fakir ve fukaranın hakkı var. Beytülmal!

VALİLİĞİN İPTAL KARARI
Bitlis Valiliği İptal Kararı

VAHİT KİLER
Kiler Tatilde

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.