Slayt Gösterisi
Losev

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Bitlis'te bir dizi açılışlar yaptı

Videoyu Aç Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Bitlis'te bir dizi açılışlar yaptı
A
a

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli programlara katılmak üzere Bitlis’e geldi.

Bitlis’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan ve 1001 dönüm üzerine kurulacak olan Tekstil Kent alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra Bitlis Valiliğine geçen Bakan Kurum, burada Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Şeref Defterini imzalayan Bakan Kurum, makamdaki kısa sohbetin ardından belediye başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bitlis’te yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. Özellikle dere Üstü Islah Projesi konusuna öncelik vereceklerini belirten Bakan Kurum, “Bu kentte kentsel dönüşüm projeleri, millet bahçeleri, parklar,  alt yapı ve Bakanlığımızı ilgilendiren konularda istişarelerde bulunduk. Bu istişareler neticesinde öncelikli olarak Bitlis deresi üzerinde bulunan burada yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısında acilen dönüşmesi gerekiyor. Bu çerçevede daha önce TOKİ başkanlığı tarafından yeni sanayi bölgesinde 412 üniteyi İl Özel İdaresi eliyle vatandaşlarımızla görüşerek dönüşümünü sağlamış olacağız.  Burada Toplu Konut İdaresi gerek İl Özel İdaresi ve gerekse Bakanlığımız gerekli desteği yapacaklar. Bir kısım hak sahibi vatandaşımıza ödemeleri yapılacak. Geriye kalan kısmıyla da uzun vadeli borçlandırma yapacağız. Maliye bedelleri üzerinden buradaki dönüşümü sağlayacağız” dedi.

PARKA ŞEHİT EMNİYET AMİRİNİN İSMİ VERİLDİ

Bitlis Belediyesi tarafından Beş Minare Mahallesinde inşa edilen parkın açılışı yapıldı. Bakan Kurum, açılışta yaptığı konuşmada , açılışını yapacağımız parkın ismini Beşiktaş saldırısında şehit olan Emniyet Amirimiz Kadir Yıldırım’ın ismini vermeyi kararlaştırdık dedi.

Açılışın ardından çarşı merkezine geçen Bakan Kurum ve beraberindekiler Sinema Yokuşu, Kalealtı ve Ulucami meydanı gezildi. Vali Çağatay ile birlikte esnaf ziyareti de yapan Bakan Kurum, esnafa hayırlı iş dileğinde bulundu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.