Losev

Bitlisliler Kadir Gecesi'nde Bir Araya Geldi

A
a

Bitlis Din Gönüllüleri Derneği tarafından Kadir Gecesi vesilesiyle 'Bitlisliler iftarda buluşuyor' adı altında bir program düzenlendi.

Bitlis Din Gönüllüleri Derneği tarafından Kadir Gecesi vesilesiyle 'Bitlisliler iftarda buluşuyor' adı altında bir program düzenlendi. Özel Selahaddin Eyyübi Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe dünya Kur'an okuma birincisi hafız Tayfur Sönmez'in yanı sıra ilahiyatçı-yazar Mehmet Şeker de katıldı.
 
Bitlis Din Gönüllüleri Derneği tarafından 'Bitlisliler iftarda buluşuyor' adı altında düzenlenen etkinliğine çok sayıda Bitlisli vatandaş katıldı. Dernek Başkanı Recep Çiçek, etkinliğin iftar yemeğiyle başladığını ve dünya Kur'an okuma birincisi hafız Tayfur Sönmez imamlığında teravih namazı kılındığını söyledi. Daha sonra etkinliğin Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle sahura kadar devam ettiğini kaydeden Çiçek, "Kur'an-ı Kerim ziyafetinden Sonra ilahiyatçı-yazar Mehmet Şeker tarafından sunum yapıldı. Daha sonra programımız son buldu." dedi.
 
Program koordinatörlerinden Nesim Kaya ise "Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlediğimiz programda bir çok Bitlisli vatandaşımızı buluşturup güzel bir gece olması için çalıştık bu çabamız sonuçsuz kalmadı. Bir çok Bitlisli vatandaş programa katılıp memnun ayrıldı. Dizdiğimiz sandalyeler bile yetmedi vatandaşlarımızın çoğu çimenlerin üzerlerine halı sererek oturup programı takip ettiler." diye konuştu. Böylece bir kez daha bir araya getirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söylen Kaya “Ramazan’ın bereketini, birleştirici ve kaynaştırıcı özelliğini bir kez daha yaşamış olduk.” dedi.
 
Programa katılan Zuhal Koç ise ilk defa Bitlis’te düzenlenen Kadir Gecesi programının bu kadar yoğun olduğunu ilk defa gördüm yoğundan ziyade çok güzel bir program olmuş organize eden herkesten Allah razı olsun dilerim böyle güzel programların devamı gelir bizde istifade etmeye devam ederiz ben ailemle beraber katıldım ve hepimiz çok mutlu olarak ayrıldık ve çok fazla istifade ettik kuran-ı kerim dinledik namaz kıldık dua ettik güzelce değerlendirdik." diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.