Losev

Bitlis Valiliği İle Bitlis News Arasında Anlaşmazlık

Videoyu Aç Bitlis Valiliği İle Bitlis News Arasında Anlaşmazlık
A
a

Tatvan'da yapılan Gençlerbirliği - Bozüyükspor Ziraat Türkiye Kupası 2.tur futbol müsabakasında saha içine alınamayan gazeteciler hakkında "Basına Keyfi Muamele" başlık haber nedeniyle Valilik ve Bitlis News arasında bir anlaşmazlık polemiği yaşanması nedeniyle Bitlis News haber sitesinde açıklama yaptı.

Bitlis News yöneticilerinin yaptığı açıklamada; Bitlis Valiliği tarafından sitemizde yer alan 'Basına Keyfi Muamele' başlıklı haber için yapılan yalanlamaya ilişkin site yönetimimiz tarafından açıklama yapılması uygun görülmüştür.

Bilindiği gibi 02.10.2013 günü saat 13.00’da oynanan Tatvan Gençlerbirliği - Bozüyükspor Ziraat Türkiye Kupası 2.tur futbol müsabakasını görev gereği takip etmek isteyen bazı gazeteciler saha dışına çıkarılmıştı. Bu konu aynı tarihte "Bitlis Polisinden Basına Keyfi Muamele" başlığı ile Bitlis News’te haberleştirildi. Bunun üzerine Bitlis valiliğinden konu ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklama 'Valilikten Keyfi Muamele Açıklaması' başlığı ile web sitemizde yer almıştır.

İlimizin mülki amirliği tarafından konuyla ilgili yeterince bilgisi olmadan kulaktan duyma bilgilere dayanılarak yapılan açıklama, tamamen gerçek dışı ifadelerle basına servis edilmiştir. Bitlis News'in yaptığı habere cevap veren Valilik, her nedense konunun muhatabı olan sitemize resmi açıklamayı mail veya tebligat olarak tarafımıza ulaştırmaması basına ciddiyetsiz bir tavır sergilendiğinin açık bir göstergesidir.

VALİLİK AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERİLMİŞTİ:

"Türkiye Futbol Federasyonu Bitlis İl Temsilciliğince verilen akreditasyon kartı ve basın kartı bulunan gazetecilerin saha içine alındığını ve maçı saha içinden takip etmelerine izin verildiğini fakat;  Türkiye Futbol Federasyonu Bitlis İl Temsilciliğince verilmiş ve boyuna takılması zorunlu olan akreditasyon kartı bulunmayan ve basın mensubu olduğunu beyan ederek görüntü almak isteyen ancak basın kartını da ibraz edemeyen üç şahıs, maçtan sorumlu Federasyon temsilcisinin talebi ile saha içi güvenliğinden sorumlu görevlilerimizce saha dışına çıkmaları konusunda uyarılarak saha dışına davet edilmişler ve bunun üzerine şahıslar saha dışına çıkmışlardır.

Türkiye Futbol Federasyonu Bitlis İl Temsilciliğince verilen akreditasyon kartı ve basın kartı bulunan diğer gazeteciler saha içine alınmış ve maçı saha içinden takip etmelerine izin verilmiştir.

VALİLİK AÇIKLAMASINDAKİ GERÇEK DIŞI BEYANLAR VE YANLIŞ UYGULAMALAR

1- Bitlis Valiliği'nin yaptığı açıklama Bitlis News'te yer alan habere karşı olmasına rağmen, tarafımıza herhangi bir e-posta veya resmi tebligat yapılmaması valiliğin ciddiyetsiz bir tavır içinde olduğunun göstergesidir.

2- Valilik açıklamasında saha dışına çıkarılan gazeteci sayısı üç olarak ifade edilmiştir ancak bu yanlış bir beyandır. Saha dışına çıkarılan kişiler arasında AA muhabiri, DİHA Muhabiri ve Bitlis News'ten üç muhabir olmak üzere toplamda beş gazeteci arkadaşımız sahadan çıkarılmıştır. Haberimizde yer alan videoda DİHA muhabiri Sinan Aygül'ün sahadan yaka paça dışarı çıkarılması açık bir şekilde görülmektedir

3- Gazeteci arkadaşlarımız maçtan 45 dakika önce TFF yetkililerine akredite için isimlerini yazdırmışlardır ancak yeterince medya kartı olmadığı için gazeteci arkadaşlarımız basın kartları olmasına rağmen TFF medya kartı yetersizliğinden problem yaşamıştır. Bunun üzerine gazeteci arkadaşlarımız TFF yetkililerine herhangi bir sorun çıkıp çıkmayacağını sorduğunda ise tüm sorumluluğun kendilerinde olduğu ifade edilmiştir. 

4- Kimin gazeteci olup kimin olmadığını, kimin saha içerisine girip girmeyeceğini belirleyecek kurum emniyet değil Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Gazeteci arkadaşlarımızın isimleri TFF yetkililerinde yer alan listede olmasına ve TFF'den herhangi bir talimat gelmemesine rağmen Bitlis Emniyetinde görev yapan çevik kuvvet amiri keyfi bir şekilde gazetecilere yönelik saygısız bir uslupla hitap ederek yaka paça gazetecileri sahadan çıkarttırmıştır. Yaşanan arbede esnasında TFF yetkilileri, polislere gazetecilerin saha içinde çekim yapmasına müsade edildiğini belirtmesine rağmen, çevik kuvvet amiri yetkisinin dışına çıkarak basın mensuplarına saygısızlık yaptığı görüntülerden de olay yerindekilerin şahitliğinden de açıkça anlaşılabilir.

5- Emniyet mensuplarının yaptığı saygısızlık üzerine Tatvan Emniyet Müdürü Hikmet Başer devreye girerek açık bir şekilde yanlış yapıldığını, gazetecilerin isimlerinin TFF'ye bildirilen listede yer aldığını çevik kuvvet amirine bildirdikten sonra, gazetecilerin sahaya girebileceği bildirilse de gazeteci arkadaşlarımız yapılan saygızılıktan ötürü maçı tribünden izleyerek olayı protesto etmiştir.

6- En ufak bir olayla ilgili soruşturma açmaktan çekinmeyen Bitlis Valiliği, halkın haber almasını sağlayan basın mensuplarına yönelik gerçekleştirilen bu saygısızca olayla ilgili soruşturma açmak bir yana, doğru bir şekilde araştırma yapmaya bile tenezzül etmemiştir. 

 
Kaynak : Bitlis News

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.