Losev

Bitlis’ten öğrenci ve görevlilerle birlikte 193 kişi Antalya’ya gönderildi

Videoyu Aç Bitlis’ten öğrenci ve görevlilerle birlikte 193 kişi Antalya’ya gönderildi
A
a

Biz Anadolu’yuz projesi kapsamında Bitlis’ten öğrenci ve görevlilerle birlikte 193 kişi Antalya’ya gönderildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden 50 bin çocuğun batı illerini gezmesini öngören 'Biz Anadolu’yuz' projesi kapsamında, Bitlis’ten öğrenci ve görevlilerle birlikte 193 kişi Muş Havalimanından Antalya’ya gönderildi. 3 gün sürecek olan gezi kapsamında Antalya ilindeki tarihi ve turistik yerler gezilecek.

Vali İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada İller arasında ortak değerlerin ve kültürün paylaşılması adına önemli bir proje olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

İçişleri Bakanlığımızın 180 günlük eylem planı çerçevesinde Biz Anadolu’yuz projesi kapsamında ilimizde 15 yaş altı öğrencilerimizin Antalya ve Artvin illerine bir gezi projelendirildi. Bu projenin ana vurgusu, bu iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi. Aynı zamanda terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan bu gençlerimizin, çocuklarımızın uzak tutulması ve en önemlisi de kardeşliğe ve huzura katkı sağlaması temel amaç olarak belirlenmiştir. İller arasında ortak değerlerin ve kültürün paylaşılması adına da önemli bir proje. Projenin önemli vurgularından biri de maddi durumu yetersiz, daha önce başka yerlere gitme imkanı çok olmamış, bu ziyaretlere katılmamış yavrularımızın, önceliğimiz şehit ve korucu ailelerimizin çocukları, yetim öksüz çocuklarımız olacaktır. Terörden mağdur olmuş aile çocuklarımız da bizim önceliklerimiz arasında olacak dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.