Losev

Bitlis'te Yılın Annesi Seçildi

Videoyu Aç Bitlis'te Yılın Annesi Seçildi
A
a

Bitlis'te 20 yıldır 110 yaşındaki kayınvalidesine hizmet eden 5 çocuk annesi Dilfuruz Bulut, Kadınları Koruma ve Kaynaştırma Derneğince "yılın annesi" seçildi.

Yılın annesi seçilen 38 yaşındaki Bulut, 20 yıldan bu yana aynı evde yaşadığı 1905 yılında Muş'ta doğan kayınvalidesi Rihan Bulut'un, 12 çocuğundan 60 torununun bulunduğunu söyledi.
 
Yaklaşık 50 yıl göçebe hayatı yaşayan ve son bir yıldır yatalak olan kayınvalidesine adeta bir çocuk gibi baktığını ifade eden Bulut, şöyle konuştu:
 
"Kayınvalidem son zamanlarda yatağa düştü. Hayır duasını almak için sonuna kadar ona bakacağım. Kayınvalidem 110 yaşında olmasına rağmen, geçen yıla kadar dimdik ayaktaydı. Şimdi gözleri görmüyor. Ancak sesimizden hepimizi tanıyor. Bende elimden geldiğince onun ihtiyaçlarını karşılıyorum. Onun duasını almak bana yetiyor. Allah hiç kimseyi ele ayağa düşürmesin. İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor. 5 çocuğum var. Onlarla birlikte kayınvalideme de bakıyorum."
 
Kadınları Koruma ve Kaynaştırma Derneği Başkanı Hatıra Serkehni ve üyeleri, hazırladıkları yardım paketlerini Bulut'un evine götürdü. 
 
Burada Rihan Bulut ile yakından ilgilenen Serkehni, "Maddi durumlarının iyi olmamasına rağmen, en iyi şartlarda 110 yaşındaki kayınvalidesine yani bu koca çınara bakan Dilfuruz Bulut'u dernek olarak Bitlis'te yılın annesi seçtik" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.