Losev

Bitlis'te Öğrencilerin Karne Heyecanı

Videoyu Aç Bitlis'te Öğrencilerin Karne Heyecanı
A
a

Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hüsrevpaşa Okulu’nda karneleri iyi olan öğrencilere Toprak Bayramı nedeniyle çiçek ve toprak hediye ettiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Bayram Baran, "Toprak Bayramı" nedeniyle farklı bir uygulama yaparak öğrencilere toprağın önemini anlatmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi. 1945 yılında yayınlanan 4760 sayılı Toprak Bayramı Kanunu'na göre her yıl 11 Haziran'da bu bayramın kutlandığını ifade eden Baran, "Bizlerde bu hafta çeşitli etkinliklerle bu bayramı kutluyoruz. Toprak, bitki örtüsünün, dolayısıyla insanlarımızın ve yetiştirdiğimiz hayvanların beslendiği kaynakların ana deposudur. Toprağın üst tabakası insanların ve diğer canlıların beslenmesinde temek kaynak teşkil etmektedir. Bir gram toprağın içinde milyonlarca canlı bulunmaktadır. Bu bilinçle hareket edip toprağı korumayı ve yarınlarına miras bırakmayı hedef edinmiş toplum olmamız katidir. Bu bilinçle hareket eden kurumumuz ve bakanlığımız, halkı bilinçlendirmeyi kendisine asli görev edinmiş olup bu doğrultuda hareket etmektedir" dedi.

Yaşamın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Toprak Haftası ve Toprak Bayramı etkinlikleri düzenlediklerini sözlerine ekleyen Baran, "Unutmayalım ki toprak anadır, vatandır, berekettir, kutsaldır ve sadık yardır. Yaşamın kaynağı olan bu toprakları, temiz ve kullanılabilir vaziyette bizden sonrakilere bırakmak en büyük görevimizdir" diye konuştu.

Okulun bahçesinde düzenlenen törenle başarılı olan öğrencilere toprak ve çiçek hediye edildikten sonra sınıflarda öğrencilere toprağın önemini anlatan sinevizyon gösterileri izletildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.