Losev

Bitlis'te Kobani İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Videoyu Aç Bitlis'te Kobani İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı
A
a

Bitlis Bilimsel ve Akademik Düşünce Platformu web sayfasında yer alan habere göre; Bitlis’te kampanya başlatan ve Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu Bitlisname'nin de destekleriyle Bitlis Barosu öncülüğünde Kobani'ye yardım kampanyası başlatıldı.

Batı Kurdistan- Kobani'den Kuzey Kurdistan'a sığınan insanlarımıza sahip çıkalım! IŞİD "İslam Devleti" tarafından Kürt milletine yönelik kapsamlı, stratejik, planlı saldırıların üstesinden gelmek için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz .

Ulusal Yardım ve Dayanışma ile aşılmayacak felaket yoktur. IŞİD"İslam Devleti"nin vahşi saldırıları sonucu, sınırı geçen insanlarımızın sayısı yüz bini buldu. Bu büyük felaket gününde tüm halkımızı ulusal yardım ve dayanışmaya çağırıyoruz. Kobani'den gelen insanlarımıza sahip çıkalım.

Kürt milleti tarihinin büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyadır. Kürtlerin ortadan kaldırmaya yemin etmiş vahşi zihniyet yeniden iş başındadır. Bu varoluş-yok oluş savaşını ulusal birlik, dayanışma ve seferberlikle kazanacağız. Herkes Rojava'dan gelen insanlarımızla dayanışma ve yardımlaşma içinde olmalıdır. Işid daha önce Êzîdî Kürtleri yurdundan edip göç yollarına sevk etmişti. Bu dalga devam ederken diğer taraftan yüz binler yine aynı zulümden kaçarak Kobani’den Suruç ‘a sığınmaktadır. Yayınlanan görüntüler duyarlı her insanın vicdanını sızlatmaktadır.

Bitlis'ten Kobani'ye Yardım Kampanyası

Bu hassasiyetle bir çok yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Değerli hemşerilerimizden ve onurlu Kürt milletinden bu dayanışma ve yardım kampanyalarına destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz.

Bitlis’te bu bağlamda kampanya başlatan ve Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu Bitlisname'nin de destekleriyle Bitlis Barosu öncülüğünde yardımlar kabul edilmektedir. Aşağıda iletişim bilgileri mevcuttur. Bitlis Barosu Hüsrevpaşa Mahallesi 1207 Sokak Cayhan Apt. Merkez / Bitlis 0434 226 3722 - 0537 381 6649

Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.