Losev

Bitlis'te Cadde Ve Sokak İsimleri Değişiyor

Videoyu Aç Bitlis'te Cadde Ve Sokak İsimleri Değişiyor
A
a

Bitlis Belediyesi, halka açık gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında BDP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle, mahalle ve cadde ile yeni hal binasının isimlerinin değiştirilmesi için karar alırken, AK Parti'li meclis üyeleri ise çekimser kalarak oylamaya katılmadı.

İsimlerin değişikliği için yapılan meclis toplantısında AK Parti'li ve BDP’li meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışma meydana geldi.

Toplantıda Ak Partili belediye meclis üyeleri, mahalle ve caddelerin isim değişikliği için alınan kararlardan daha önceden kendilerine haber verilmediği için BDP’li meclis üyelerini eleştirmesi üzerine kısa süreli tartışma meydana geldi.

Yapılan görüşmeler sonrası oylamaya açılan önergede BDP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle bazı mahalle ve cadde isimlerin değiştirilmesi için karar alındı. Değiştirilmesi düşünülen cadde ve mahalle isimleri, Nur Caddesi, Bediüzzaman Said-i Kürdi Caddesi, Kazım Dirik Caddesi, Kemal Fevzi Bey Caddesi, Şerefiye Caddesi, Şerefhan Caddelerinin isimleri Sapkor Sokak, William Saroyan, Yeni Sebze Hali, ve Feqiye Tayran olarak değiştirilecek.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.