Losev

Bitlis mesleki eğitim merkezinde ustalık eğitimi başladı

Videoyu Aç Bitlis mesleki eğitim merkezinde ustalık eğitimi başladı
A
a

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezinde ustalık eğitimi kursu başladı. Ustalık eğitimi kursuna, kendi Meslek dalında “Kalfalık belgesi” sahibi olup, “USTALIK” belgesi olmayanlar katılabilmektedir.

Eğitimler, merkezimizde en az 12 Kalfalık belgesi sahibi usta adayının başvurusu ile başlamaktadır.

3308 sayılı mesleki eğitim kanunun 30. Maddesine göre, çıraklık eğitimi kapsamındaki mesleklerde işyeri açabilmek için ustalık belgesi zorunludur. Ustalık belgesi sahipleri, kendilerine ait işyeri açabildikleri gibi ustalık belgesi sahibi olarak işyerlerinde çalışabilirler.

Kalfalık belgesine sahip olanlar iki yolla ustalık belgesi alınabilirler.

1-Ustalık Eğitimi kurslarına kayıt yaptırıp, kayıt tarihi itibari ile 2 yıl mesleğinde çalışıyor olmak ve merkezimizde açılan kurslara katılmak, 2. yılın sonunda ustalık sınavlarına girerek ustalık belgesi almak, (Madde 28/b)

2-Mesleğinizde yeterli kursiyer olmaması nedeniyle kurs açılamaz ise 5 yıl bir işyerinde çalışmak ve 5. yılın sonunda ustalık sınavlarına girerek ustalık belgesi almak, (Merkezimize kayıtlı olduğunuz süreler için ayrıca SGK veya BAĞ-KUR’lu olmanız istenmez.)(Madde 28/b). Veya Kalfalık belge tarihinden sonra mesleğinizde 5 yıl SGK veya BAĞ-KUR’lu çalıştığınızı belgelendirerek ustalık sınavlarına doğrudan katılabilirsiniz. (Madde 28/c)

Ustalık Eğitimlerinde aşağıdaki dersler verilmektedir.

BİTLİS MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE USTALIK EĞİTİMİ

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.