Losev

Bitlis İl Müftüsü Değişti

A
a

il Müftülerine yönelik 3'lü kararname ile 7 ilin müftüsü görevden alınırken, 16 ilin müftüsü değişti.

Ankara'ya ise yeni müftü ataması yapılmadı. Başbakan Yardımcılığı'na bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı bazı illerin müftülerini görevden alırken, bazı illere ise yeni müftü atadı ve değişiklik yaptı.
 
Kararnamede müftü ataması ise şu şekilde: Adıyaman İl Müftülüğüne Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç, Bitlis İl Müftülüğüne Abdulkerim Akbaba getirildi.
 
Abdulkerim Akbaba Kimdir?
 
05.05.1965  tarihinde Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Kasabasında dünyaya geldi. İlkokulu Türkoğlu İlçesinde, liseyi de Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 
 
Muafiyet sınavını kazanarak hazırlık okumadan 1988 yılında mezun oldu. Beykoz İlçesi Kaynarca Mahallesinde 10.10.1988 den 10.10.1989’a kadar İmam-Hatiplik yaptı. Bu tarihten 1992 yılı Nisan sonuna kadar Haseki Eğitim Merkezinde 2. Dönem Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için açılan Hizmet içi eğitimi (Arapça İhtisas)  bitirdi. 1992 yılı Haziran ayında Hatay’ın Hassa İlçesine Müftü olarak atandı. Hassa İlçemizi 5.5 dönüm Türkiye Diyanet Vakfına ait kazandırdığımız arsa üzerine  İmam-Hatip Lisesi kazandırdı.
 
Yine iki odalı cami müştemilatlı Müftülükten, arsası Vakfımıza  ait 3 katlı Müftülüğe sahip oldu. 1997 yılı Şubatında Belçika’ya yurtdışı görevene gitti. Brüksel Din Hizmetleri Müşavirliğine bağlı Farciennes İmamı Azam Cami’inde 4 yıl görev yaptı.Yurtdışı dönüşü 10.05.2001 tarihinde Belen İlçesine Müftü olarak atandı. Oradaki görevimden 08.08.2008 tarihinde  ayrılarak 11.08.2008 tarihinde Tarsus İlçe Müftülüğü görevine başladı.
Sayın Abdülkerim Akbaba  Arapça ve Fransızca bilmektedir.   
 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Özel

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.