Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis Belediye Başkanı Tanğlay'ın Ramazan Mesajı 2019

Videoyu Aç Bitlis Belediye Başkanı Tanğlay'ın Ramazan Mesajı 2019
A
a

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tanğlay, mesajında, Ramazan ayının bir ibadet mevsimi olmanın yanında, kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan, gönülleri coşturan, ufku açan, sabır, kanaat, merhamet, cömertlik ve iyilik zamanı olduğunu belirtti.

Ramazanın; Allah’a olan kulluk şuurunu derinden hissedilir, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay olduğunu anlatan Tanğlay, “Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında; iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olmayı ve her şeyden önemlisi sevgi, hoşgörü, şefkat, iyilik dolu ve merhametli olmayı öğreneceğiz. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir”, “Tebessüm sadakadır” Hadis-i Şeriflerini daha iyi idrak edeceğiz. Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır. Ramazan ayı; gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek için bir vesile olduğu gibi, etrafımızda yaşanan sıkıntıların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılabilmesi için bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan ayının İlimize, Ülkemize ve Tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.