Losev

Bitlis Ağız ve Diş Sağlığı Çalışmaları

A
a

Bitlis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hüsamettin Mutlu, 24 hekimle vatandaşa her türlü diş hizmeti verdiklerini belirtti.

ADSM'nin ilk kurulduğu zamanlarda 20 ünite olarak kurulduğunu ifade eden Mutlu, milletvekillerin girişimleri ile 30 ünite çıkardıklarını belirtti. Son sistem teknolojik cihazlarla vatandaşa diş hizmetinin en iyisini verdiklerini anlatan Mutlu, "Hastanemiz ilk kuruluşunda 20 ünite olarak kurudu. Fakat sonradan milletvekillerimizin girişimleri ile bu 30 ünite çıkartıldı. Şuanda hastanemizde 24 hekim görev yapmaktadır. Eksik olan bazı ünitlerimizin çok yakın bir tarihte ihalesi yapılacaktır. Hastanemizin alt yapı olarak hiçbir sıkıntısı yoktur. Bir anda 30 hekimin çalışabileceği kapasiteye sahiptir. Biz burada insan odaklı çalışıyoruz. Özel muayenelerde ne tür işlemler yapılıyorsa hastanemizde de aynı işlemler yapılıyor. Bu konuda ne biz nede Sağlık Bakanlığı en iyi malzemeyi kullanmaktan çekinmiyor. Kanal tedavisi, kolon köprü ve protez gibi işlemler yapılıyor. Hastane yönetimi olarak her sabah rutin olarak gerek hekimlerimizin gerekse hastalarımızın durumlarını inceliyoruz. Şayet varsa bir eksiklik anında tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

"GÜNDE 350-400 İŞLEM YAPILIYOR"

ADSM Başhekimi Hüsamettin Mutlu, havaların elverişli olduğu dönemlerde günlük olarak 350 ile 400 hastaya işlem yaptıklarını belirterek, "Mevsime göre hasta sayısı değişiyor. Bugün itibari ile 350-400 arası hasta kabul edilmiştir. Kış mevsiminde havanın el verişli olmadığı dönemlerde bu sayı 200-250'ye kadar düşebiliyor. Ancak ortalama bir rakam vermemiz gerekiyorsa aylık olarak yaklaşık 8 bin hastaya bakılıyor. Gelen hastaların yüzde 80'i işlem yapmak için geliyor. Yani ya kanal tedavisi yapıyor, ya dolgu yapıyor yada diş temizliği yapıyor" şeklinde konuştu.

Başhekim Mutlu, ellerinden geldiği kadar dişleri çekmemeye gayret ettiklerini belriterek, şunları söyledi:

"Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Mümkün olduğunda diş çekmek istemiyoruz. Diş Hekimlerimize sürekli mümkün olanı çekmeyin tavsiyelerinde bulunuyoruz. Çünkü diş çekildikten sonra yerini doldurmak mümkün değildir. Bu nedenle elimizden geldiği kadarınca dişi kurtarmaya çalışıyoruz. Bir zamanlar Bitlis diş konusunda çok geri kalmıştı. O zamanlar Tatvan'da bir Bitlis Merkezde ise iki diş hekimi vardı. İki diş hekiminden Adnan Kaleli hekimimiz şuan hastanemizde görev yapıyor. O dönemlerde diş çekiminden başka hiçbir şey yapılmıyordu. Şuanda uzmanlık isteyenlerin dışında hiçbir hasta dışarıya sevk edilmiyor. Hasta istediği doktoru seçebiliyor. Baştan sona kadar istediği hekimini seçebilir. Röntgen ve laboratuarımız son derece teknolojik sistemlerle donatılmıştır. Laboratuarda çalışanları hizmet alımı olara işe aldık. Ayrıca bizim denetçilerimiz var. Yapılan işleri takip edip denetliyorlar."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.