Losev

Bitlis 'O'nu Okuyor Ödülleri Dağıtıldı

A
a

Bitlis Öğretmenler Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Bitlis ve ilçelerinde düzenlenen 'Bitlis O'nu Okuyor' siyer yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Bitlis 100. Yıl Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen törende, dereceye girenlere başta araba ve umre ödülleri olmak üzere 571 hediye dağıtıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan ödül töreninin açılışında konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yarışmanın düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti. Anlamlı bir geceyi birlikte idrak ettikleri için mutlu olduğunu ifade eden Vali Yurdakul, "Kutlu Doğum, Bitlis'te hiç bitmedi, bundan sonra da inşallah hiç bitmeyecek. Sadece yılın belli aylarında, belli haftalarında değil, yılın 365 gününde Bitlislinin gönlünde Peygamber efendimizin sevgisi Allahın izni ve inayetiyle artarak devam edecektir." diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise Bitlis'te ihlâsla başlanan her şeyin başarıyla sonuçlandığını belirterek şöyle konuştu: "Özellikle son 20 gün içerisinde Kutlu Doğum ile ilgili yapılan bütün programlar hakikaten çok güzel geçiyor. Bugün de burada güzel bir etkinliğin finali yapılıyor. Sınava girerek Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını okuyan 12 bin kardeşimizi tebrik ediyorum. 12 bin insanın peygamber efendimizin hayatını okuması ve idrak etmesi son derece önemlidir. İnşallah güzel Bitlisimiz bundan sonra da bu tür güzelliklerle hep gündeme gelir. Organizasyona katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum."
 
'Bitlis O'nu Okuyor' siyer yarışmasının koordinatörü Nazdar Giriş de sınava büyük ilginin olduğunu vurgulayarak herkesi tebrik ettiğini belirtti. Sınav süresince güzel gelişmelerin yaşandığını anlatan Koordinatör Giriş, "Bazı kardeşlerimiz ilk başta sınava sadece ödül kazanmak için girdiklerini ancak kitabı okuduktan sonra hayatlarının değiştiğini söylediler. Başta ödül için sınava girdiklerini söyleyen kimi kardeşlerimiz ödül alıp almamalarının önemli olmadığını, en büyük ödülün peygamber efendimizin hayatını öğrenmiş olmak olduğunu ifade etiler. Bu çok önemli bir durum. Sınav için kimin kapısını çaldıysak herkes 'baş göz üstüne' deyip elinden geleni yaptı. Ve netice itibariyle 12 bin kişi sınava katıldı. Bugün de burada, bu sınavda dereceye giren kardeşlerimizin ödüllerini takdim ediyoruz. Katılım çok fazla oldu, inşallah bundan sonraki süreçte de efendimizi hep böyle güzelliklerle anmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından sanatçılar Gökmen ve Latif Öz tarafından konser verildi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programın sonunda ise başta otomobil olmak üzere 571 hediye sahiplerine teslim edildi. Toplam 12 bin kişinin katılımıyla 2 kategoride yapılan yarışmada 571 kişi ödül almaya hak kazandı. Büyük ödülün otomobil olduğu yarışmada; 3 kişiye umre, 13 kişiye dizüstü bilgisayar, 13 kişiye tablet, 3 kişiye i-Pad, 3 kişiye i-Phone, 3 kişiye bulaşık makinesi, LCD televizyon, 13 kişiye fotoğraf makinesi, 13 kişiye cep telefonu, 13 kişiye bisiklet, 113 mp4 çalar, 113 mp3 çalar, 226 basket ve futbol topu ve kitap setleri, sahiplerini buldu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.