Losev

Berlin'de IŞİD Baskını

Videoyu Aç Berlin'de IŞİD Baskını
A
a

Almanya'nın başkenti Berlin'de polis IŞİD çetelerine yardım topladıkları tespit edilen 4 Türk vatandaşının evine operasyon düzenlendi.

Suri'ye ve Irak'taki katliamlarından sonra geçtiğimiz Eylül ayından itibaren Almanya'da yasaklanan IŞİD'e karşı bir operasyon gerçekleştirildi. Başkent Berlin'in Schöneberg semtinde IŞİD çeteleriyle bağlantıları tespit edilen 4 Türk vatandaşının evine eş zamanlı olarak baskınlar yapıldı.
 
Yaşları 28 ile 37 arasında değişen 4 kişinin evinde Suriye ve Irak'ta çatışan IŞİD'e gönderilmek üzere hazırlanan çok sayıda malzemeye el konuldu. Polis ve savcılık malzemelerin çoğunun gece görüş cihazları ve dürbünler olduğunu bildirdi.
 
Haklarında soruşturma açılan 4 zanlının daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Savcılığın soruşturmasında söz konusu kişilerin Almanya'da IŞİD  için yardımlar topladığı belirtildi.
 
Geçtiğimiz ay Almanya'dan IŞİD  çetelerine katıldığı ya da destek verdiği zannıyla hakkında inceleme başlatılanların sayısının 200'ü geçtiği bildirilmişti. Adalet Bakanı Heiko Maas IŞİD soruşturmalarının sayısının Eylül'de 140 iken, şimdi bu sayının 200'ü geçtiğini açıklamıştı.
Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.