Losev

Başkan Özkan İlçe esnafıyla bir araya geldi

Videoyu Aç Başkan Özkan İlçe esnafıyla bir araya geldi
A
a

Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan ve belediye meclis üyeleri ilçe esnafıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelerek esnaflarla yaşanan sorunları istişare etti.

Toplantının yapıldığı taziye evine, Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 330 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde meydana gelen patlamada 32 gencin yaşamını yitirmesi ve 103 gencin yaralanması dolayısıyla siyah bez asıldı.
 
İlçe merkezinde araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde yaşanan yoğunluktan kaynaklı hem yurttaşların hem esnafın hem de belediyenin sorunlar yaşadığına dikkat çekti. İlçe merkezinin bazı noktalarında bulunan seyyar satıcıların tüm denetim ve engellemelere rağmen bazı noktalara tezgah kurmalarının esnafı rahatsız ettiği kadar halkı da belediyeyi de rahatsız ettiğini belirten Özkan, korsan ve seyyar satıcılara dönük denetimlerini daha da sıklaştıracaklarını belirtti.

Ekmek parası kazanmak adına bir istismar alanı üzerinden kentin bir çok yerine tezgah açan satıcılar için belediye olarak alternatif pazar alanları tasarladıklarını belirten Özkan bunun için de ilçede semt pazarları şeklinde yerler inşa edeceklerini DBP’li Güroymak Belediyesi olarak  kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz  paradigmasıyla çalışmalar yürüttüklerini bu anlayış gereği de esnafın, halkın, kadınların, çocukların, stk’ların da görüş ve önerilerini alıp ortaklaştırarak kentin her kesiminin dahil olduğu bir belediyecilik pratiğini sergilemenin amacını güttüklerini belirtti.  

 
Kent trafiğinin düzeltilmesine ilişkin belediyenin çalışmalarının sürdüğünü belirten Özkan, tüm bunların yanında ilçe merkezinde yaya trafiğinin oldukça yoğun olduğu kaldırımlara esnafın eşyalarını yerleştirmiş olmasının ilçe sakinlerine ve belediye ekiplerine büyük bir sıkıntı yarattığına dikkat çekerek ilçe esnafının bu konuda duyarlı davranarak kaldırımları işgal etmemesi gerektiğini ifade etti. 
 
Belediye taziye evinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, belediye meclis üyeleri, ilçe esnafı katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.