Losev

Başbakan Roboskili Aileler İle Görüştü

A
a

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışının ardından katliamda yakınlarını kaybeden Roboskili aileler ile görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapımı tamamlanan Şerefettin Elçi Havalimanı'nın açılışının ardından Roboski katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri ve BDP heyeti ile görüştü.
 
Roboski'den görüşmeye Felek Encü, Zeki Tosun, Emine Ürek, Reşit Ant, Sadık Alma ve Veli Encü katıldı. BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar ve BDP heyeti de görüşmede yer aldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme iki saat sürdü. Görüşme sonrası havalimanı çıkışında aileler adına kısa bir açıklama yapan BDP Şırnak İl Eş Başkanı Baki Katar, bu görüşmenin BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bizzat girişimleri sonucu gerçekleştiğini, BDP olarak da bu görüşmeyi desteklediklerini kimsenin bu görüşmeyi farklı amaçlar için kullanmaması gerektiğini söyledi.
 
Katar, "Kimse bu görüşmeyi Roboski katliamının üstünü örtmek için yapıldığı gibi yanlış düşünceye kapılmasın. Biz BDP olarak bu görüşmeyi tamamen katliamın faillerinin ortaya çıkarılması, cezalandırılması ve bunun için derhal somut adım atılıp girişimlerde bulunulması için yaptık. BDP olarak Roboskili ailelerimizin yanındayız ve onları hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve onların adalet ve hak arayışlarında devamlı onların yanında olacağız. Görüşmede de tek talep katliamın sorumlularının cezalandırılması oldu. Bu bir adımdı atıldı ve artık hükümetin de bu adımın devamını getirmesini bekliyoruz"dedi. 
 
Yapılan açıklamanın ardından aileler havalimanından ayrıldı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.