Losev

Atalay HDP'ye yüklendi

Videoyu Aç Atalay HDP'ye yüklendi
A
a

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, HDP'nin Kobanê için acil destek çağrısına atıfta bulunarak, "Sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar" dedi. Atalay ayrıca HDP'yi "Sözde özgürlük savunucusu" şeklinde niteledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. HDP'nin dün Diyarbakır'da gerçekleştirdiği toplantıya atıfta bulunan Atalay, "Genel Başkanı dün bir basın toplantısı yaptı. Dikkat ederseniz terleyen bir basın toplantısı yaptı. Yaptıkları hukuksuzluğa gerekçe bulmaya çalışarak basın toplantı yaptı. 'Bu kargaşayı biz yaptık ama gerekçelerimiz vardı' diye bir açıklama yaptı. Bunların hiçbirinin altı dolu değil. Siyasi parti üyesi olarak şunları söylemek isterim. Siyaset kolay değil. Ömür boyu şiddetin desteğinde siyaset yapanlar biraz siyaset yapar gibi oluyorlar ancak sonra o şiddetin gölgesine sığınıyorlar. HDP'nin yaptığı budur. Genel Başkan Türkiye'yi kucaklayan tavrını bitirmiştir. HDP'yi Türkiye partisi olarak kurdular ama ne kadar göstermelik olduğu ortaya çıktı" şeklinde HDP'yi itham edici ifadeler kullandı.

HDP'nin Kobanê için acil destek çağrısını da değinen Atalay, "Sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar" dedi. Atalay, çağrıda insanların sokağa çağrıldıklarını belirterek, siyasi partinin yapması gereken işin "miting" olması gerektiğini iddia etti.
"Siyasi parti bir miting yapabilir. Başka açıklamalar yapabilir. Ama eğer insanları sokağa çağırıyorsa bu siyaset değildir" diyen Atalay, HDP'yi "Sözde özgürlük savunucusu" olarak niteledi.

HDP'yi Türkiye'ye vandalizm yaşatmakla suçlayan Atalay, milletin yanlışı gördüğünü iddia ederek, onbinlerin sokağa taştığı eylemleri görmezden gelerek, "Kürt vatandaşlarımız da ilgi göstermedi, sadece marjinal bir grup katıldı" dedi. Atalay ayrıca polis kurşunu ile yalnızca bir yurttaşın yaşamını yitirdiğini diğerlerinin ise kendi aralarındaki kavgada birbirilerini vurduklarını iddia etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.