Losev

Askeri Uçak Düşürüldü: 49 Ölü

Videoyu Aç Askeri Uçak Düşürüldü: 49 Ölü
A
a

Ukrayna'da 49 askeri taşıyan bir uçak isyancılar tarafından ülkenin doğusundaki Lugansk'ta düşürüldü. Askerlerin tümü öldü.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, askeri kargo uçağının alanda operasyon yürüten birlikler için takviye ve materyal taşımakta olduğunu belirtti.

Yazılı açıklamada, "13-14 Haziran gecesi, teröristler bir uçaksavar ve büyük kalibreli bir silahla ateş açarak IL-76 tipi askeri kargo uçağını düşürdü" denildi.

Batı'nın desteklediği aşırı milliyetçi ve neo-nazi olmakla suçlanan Kiev iktidarı ile ülkenin güney ve doğusundaki Rus yanlısı bölgeler arasında çatışmalar yaşanıyor.  Ukrayna ve Amerika, Rusya'yı isyancılara ağır silahlar vermekle suçluyor. Rusya yönetimi ise Kiev’i yasaklanmış silahlar kullanmakla suçluyor. Rusya 12 haziran günü yaptığı bir açıklamada, ülkenin doğu ve güneyinde özerklik ilan ederek ayrılmak isteyen Ruslara karşı yangın bombası kullanıldığını belirtti.

Kiev iktidarını kabul etmeyen, federalleşme ve bağımsızlık yanlısı olan ülkenin doğusundaki Lugansk bölgesi, bağımsızlığını ilan etmişti. Ordu iki aydan beridir bu bölgeye yönelik operasyon düzenliyor. Şu ana kadar en az 270 kişi hayatını kaybetti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.