Losev

Arkadaşları Onun için yürüdü

Videoyu Aç Arkadaşları Onun için yürüdü
A
a

Tatvan ilçesinde, Ferhat Karayel adlı öğrencinin okul çıkışı karşıdan karşıya geçmeye çalışırken, 13 AD 695 plakalı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmesi arkadaşları tarafından protesto edildi.

Eğitim Sen Tatvan Temsilciliği öncülüğünde, Ferhat Karayel adlı lise öğrencisinin dün akşam saatlerinde kaldığı yurda döndüğü esnada karşıdan karşıya geçmeye çalışırken 13 AD 695 plakalı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmesi protesto edildi. Tatvan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen Karayel’in arkadaşları ve temsilcilik çalışanları, Tatvan İlçe Kaymakamlığı’na doğru yürüyüşe geçti. “Biz arkadaşlarımızın ölmesini değil, okumasını istiyoruz Ferhat Karayel’ler ölmesin” ve “Milli eğitim, okul idaresi ve Türkiye’nin sözde adaleti neredesiniz” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte, sık sık “Susma sustukça sıra sana gelecek” ve “Yönetim istifa” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından öğrenciler adına konuşan Ayşe Çelebi, arkadaşlarının yaşamını yitirdiği yolda herhangi bir güvenlik önlemi veya üst geçidin olmadığını belirterek, “Defalarca Milli eğitim ve okul yönetimine bu sorunları bildirip, servis talep ettik. Buna rağmen hiç bir şey yapılmadı. Gerekli önlemlerin alınması için Ferhat Karayel’in hayatını kaybettiği bu yolda daha kaç canın gitmesi gerekiyor. Ferhat ne ilk nede sondur” dedi.

Açıklamanın ardından Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile görüşmek isteyenleri engelleyen polis öğrenciler tarafından “Çalma hizmet yap” ve “Kaymakam buraya” sloganları ile protesto edildi.

Öğrencilerin dağılmasını isteyen polis, dağılmamaları durumunda müdahale edeceklerini belirtmesi üzerine araya Eğitim Sen Tatvan Temsilciliği yöneticisi Lokman Akılçağı tarafından açıklama yapıldıktan sonra eylem sona erdi. (DİHA)


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.