Losev

Apê Musa Mezarı Başında Anıldı

A
a

Kürt bilgesi Musa Anter (Apê Musa), katledilişinin 21’inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Kürt aydını Musa Anter (Apê Musa) katledilişinin 21’inci yıldönümünde Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu beldesinde bulunan mezarı başında anıldı.
 
Anmaya Anter’in ailesi, BDP Mardin il ve ilçe örgütleri, belde belediye başkanları, Azadiya Welat çalışanları, KURDÎ-DER, MEYA-DER, KESK, DİSK, HDK, DÖKH, Barış Anneleri İnisiyatifi, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Anma öncesi Akarsu Belediyesi önünde toplanan grup, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile Apê Musa'nın posterlerini açarak yürüyüşe geçti. “Şehîd namirin”, "Be Serok jiyan nabe", "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok" sloganları atarak Anter'in mezarına kadar yürüyen kitle, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 
 
‘Babamın özgürlük mücadelesi devam ediyor’
 
Anmada konuşan Anter’in oğlu Dicle Anter, "Babamın özgürlük mücadelesi hala devam ediyor. Dört parça coğrafyada yaşayan Kürtlerin birliğinin konuşulacağı ve çok önemli gördüğümüz Erbil'de yapılacak olan konferansta tüm dünyaya mesaj verilmesini istiyoruz. Eğer Kürtlerin birliği sağlanırsa şehitlerimize layık olacağız ve şehitlerimiz mezarlarında rahat bir şekilde uyuyacaktır" dedi. 
 
‘Babam çınardı sizler de yapraklarısınız’ 
 
Anter’in kızı Rahşan Anter ise yılların çok çabuk geçtiğini ifade ederek, “Babam öldürüldüğü zaman 45 yaşındaydım, şimdi 65 yaşındayım. Ama aynı üzüntü, aynı acı devam ediyor. Babamdan dolayı olmasa da bugün yaşadığımız olaylardan dolayı çok üzgünüz. İşte bu babamın çınar ağacı her şeyi anlatıyor. Babam çınardı, sizler de yapraklarısınız. Siz gençler bizim her şeyimizsiniz, geleceğimizsiniz. Ben de artık gidiciyim, bir ayağım çukurda. Bundan sonra siz varsınız. Sizlere emanet. Bu bir bayrak yarışıdır. Sizler babamın ismini ve tüm şehitlerimizin ismini çok iyi taşırsınız, ileriye, çocuklarınıza anlatırsınız. Bu halk neler yaşadı, neler yaşayacak. Umarım onlar yaşamazlar bizim yaşadıklarımızı. Umarım güzel bir Kürdistan’a sahip oluruz. Hür, özgür bir Kürdistan’a sahip oluruz. Sizleri ve gençleri gördükçe çok mutlu oluyorum” diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından yurttaşlar Apê Musa'nın müzeye çevrilen evini gezdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.