Losev

Altan Tan: Paketten Lolipop Çıktı

A
a

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Halk büyük beklentilere sokuldu ancak paketten Lolipop, Gofret ve Şekîrê Kulo Kulo çıktı" dedi.

Dişilinar (Zivzik) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği tarafından, Şirvan ilçesine bağlı Dişilinar (Zivzik) köyünde 2. Zivzik Nar Şöleni düzenlendi. Zivzik Köyüne bağlı Simxur mezrasında bulunan nar bahçeleri arasında yapılan şölene BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP PM Üyesi İzzet Belge, BDP İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Şirvan ve bağlı köylere ait çok sayıda dernek, köy muhtarları, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra aralarında Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan Şirvanlıların da bulunduğu bini aşkın yurttaş katıldı. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve beraberindekileri köy girişinde "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe" sloganları ile karşılayan köy gençleri, şölenin yapılacağı alana kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. 
 
'Bölge halkına karşı kirli bir politika yürütülüyor'
 
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak Kürt halkının büyük bir mücadelenin sonucunda anadili, kültür ve yaşamı üstündeki tüm yasakları bir bir kaldırarak, özgür, eşit ve demokratik bir yaşamın duvarlarını ördüğünü ifade etti. Bu anlamda Şirvan ve bağlı köylerde batıya göç etmiş yurttaşların artık kendi anadilleriyle organizasyonlar yaptığını belirten Sadak, ülkenin en kaliteli narının yetiştirildiği Zivzik ve bağlı mezarların yollarının ve alt yapısının Zivzik halkının değerlerine sahip çıkmasından dolayı siyasi iktidar tarafından yapılmadığını söyledi. Sadak, Botan bölgesinde halkın tepkisine rağmen yapımı devam eden barajların siyasal iktidarın bölge halkına karşı yürüttüğü kirli bir politika olduğunu belirtti. "Demokratikleşme paketi"ne değinen Sadak, Kürt halkının değerlerinden hiçbir zaman ödün vermeyeceğini bu nedenle açıklanan paketin Kürt halkı nezdinde hiçbir itibarının olmadığını, hükümet tarafından hangi yasa çıkarılırsa çıkarılsın Kürt halkının artık kendi taleplerini demokratik ve meşru bir temelde hayata geçirecek örgütlülüğe sahip olduğunu dile getirdi. 
 
'Nereye kadar sabır?'
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Kürt halkının artık kendi dili, kültür ve değerleri ile eşit, özgür ve demokratik bir ortamda yaşamak istediğini ve bunu kimsenin bahşetmesine gerek kalmadan kullandığını ifade etti. Kürtlerin sayısız acı yaşadığını ve dağda, cezaevinde direnişini sürdüğünü ifade eden Tan, yüzbinlerce Kürdün de topraklarından sürgün edildiğini hatırlattı. Tan, "Başbakan son birkaç aydır halka 'durun, sabır edin, her şeyin bir günde çözümü bir günde mümkün değil' dedi. Ancak kardeş bir dakika nereye kadar sabır etmemiz gerekir? Kürt halkı yüz yıldır sabrediyor. Artık ne zamana kadar sabretmemizi istiyorsun? 1 yıl mı, 2 yıl mı, 5-10-15 yıl mı, sabır nereye kadar sabır, paket, paket, paket deyip paketi kamyon yaptı ancak, halkı büyük ümitlere sokulmasına rağmen paketten çıka çıka 'Lolipop, Gofret ve Şekîrê Kulo Kulo' çıktı" diyerek esas önemli olanın Kürt halkının ittifakı ve birliği olduğunu vurguladı. 
 
Konuşmaların ardından nar bahçelerinden sezonun ilk narı toplandı. Şölen, gelen misafirlere nar ikram edilmesi ve yerel müzik gruplarının müzik dinletisi eşliğinde halaylar çekmesi ile sona erdi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.