Losev

Almanya'nın askeri malzemeleri bugün gönderiliyor

Videoyu Aç Almanya'nın askeri malzemeleri bugün gönderiliyor
A
a

Almanya’da haftalardır tartışılan ve Pazartesi günü sembolik olarak mecliste onaylanan Güney Kürdistan’a gidecek askeri malzemelerin ilk partisi yola çıkıyor.

Alman Haber Ajansı (DPA)’nın Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Güney Kürdistan Hükümeti’ne gönderilecek askeri malzemelerin ilk kısmı, Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki bir depoda hazırlanmış durumda. Waren an der Müritz’teki merkezi depodan karayoluyla Leipzig Havaalanı’na gönderilecek olan askeri malzemeler, buradan direkt uçuşla Hewler’e aktarılacak.

‘Öldürücü olmayan’ askeri malzemeler arasında 4 bin adet savaş kaskı, 4 bin çelik yelek ile telsiz, gece görüş malzemeleri ve mayın arama cihazları bulunuyor.

SİLAHLARIN TESLİM TARİHİ NETLEŞMEDİ

Alman Hükümeti, Pazar günü aldığı kararla da, IŞİD teröristlerine karşı kullanılmak üzere Güney Kürdistan’a 70 milyon euro tutarında silah yardımı yapılmasının önünü açmıştı. Pazartesi günü Federal Meclis’te sembolik olarak oylanan silah yardımlarına iktidardaki Hristiyan Birlik partileri CDU-CSU ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) grupları onay vermişti.

Güney Kürdistan’a gönderilecek silahlar arasında 30 adet Milan anti-tank roket atar ile bu silaha ait 500 adet roket, 200 adet ‘Panzerfaust’ marka anti-tank roketi, 10 bin el bombası, 8 biner adet G3 ve G36 uzun namlulu silah ile bu silahlara ait 6 milyon mermi bulunuyor.

Bu ay içinde Hewler’e gönderilmesi planlanan silahların tam olarak hangi gün teslim edileceği ise netleştirilmedi. Silahların, IŞİD çetelerinin Güney Kürdistan’da ilerlemesini ve yeni katliamlar yapmasını önlemek için gönderileceği biliniyor.

Alman makamlarına göre, IŞİD’in Irak ve Güney Kürdistan’daki saldırılarından bu yana ordu (Bundeswehr) tarafından birçok insani yardım malzemesi de gönderildi.


Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.