Losev

Ahlat'ta Mobese Kameraları Kuruluyor

Videoyu Aç Ahlat'ta Mobese Kameraları Kuruluyor
A
a

Ahlat ilçesinde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Projesi, kurumlar arası işbirliği protokolü imzalandı.

Yapılan protokol ile haziran ayından itibaren ilçede önemli görülen 9 noktaya 13 son teknoloji ürünü Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulacak.

Ahlat Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan protokole Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali İhsan Deveci ve Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirkeki (VEDAŞ) Ahlat İşletme Şefi Metin Uzunpolat katıldı.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu, yaptığı açıklamada, devletin en temel fonksiyonlarından birinin de  emniyet hizmetleri olduğunu ifade etti.

Bu fonksiyonunun sağlıklı şekilde yerine gelmesi ve sözleşme imzalanması için bir araya geldiklerini belirten Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Modern devletin üstlendiği birçok fonksiyon var. Ulaştırma, sağlık, eğitim , bayındırlık ve emniyet hizmetleri de hem modern hem de modern olmayan devletin en temel fonksiyonlarından biridir. Yani emniyet hizmeti verilmeden sağlık, ulaşım gibi hizmetler verilemiyor. Bu yüzden emniyet hizmetlerini diğer hizmetlerden daha farklı olarak değerlendiriyoruz. İlçede kuracağımız modern izleme sistemi 2 önemli özelliği var. İdari ve kolluk hizmeti verecektir. İdari kolluk hizmeti derken suç oluşmadan önce suça meyilli insanların veya bu niyette olan insanları caydırma amaçlı bir hizmet verecektir. Kamera sistemini gören art niyetli insanlar, belki de yakalanma korkusuyla suçtan vazgeçecektir. Bir de eğer buna rağmen suç işlenmişse suçluların adli makamlarının önüne getirilerek hak ettiği cezayı bulacaktır."

İlçede 9 kritik nokta belirlediklerini, imkanları dahilinde önümüzdeki yıllarda kamera sayısını artıracaklarını belirten Tekbıyıkoğlu, şehrin önemli toplanma yerleri, giriş-çıkış ve stratejik olarak belirledikleri yerlerin bu sistemle izleneceğini dile getirdi.

Tekbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

"Bunların bir kısmı hareketli bir kısmı da sabit kamera olacak. Gece görüş özelliği olan kameralarda izlenme oldukça rahat yapılabilecek. Kaliteli lenslerin bulunduğu kameralar teknolojini son ürünleriyle ilçemizin takibi yapılacak. Bütün bunlar milletimizin huzuru, refahı ve daha güvenli hissetmeleri içindir. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanan kameraların mart ayında ihalesi yapılacak. Allah nasip ederse haziranda faaliyete geçmesini planlıyoruz. İnşallah ilçemizin huzuruna ve sükununa katkıda bulunacak bir faaliyet olur. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.