Losev

Şehidin vasiyeti üzerine yaptırılan cami ve Kur'an kursu hizmete açıldı

Videoyu Aç Şehidin vasiyeti üzerine yaptırılan cami ve Kur'an kursu hizmete açıldı
A
a

2019 yılında Van'ın Çaldıran ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk'ün vasiyeti üzerine, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaptırılan Cami ve Kur'an Kursu’nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Hayırseverin desteğiyle Kulaksız Mahallesi'nde inşa edilen “Şehit Eren Öztürk Cami ve Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu” yapımı çalışmaları tamamlandı ve Eren Öztürk'ün şehadetinin yıl dönümünde ibadete açıldı.

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, açılış programı öncesi Ahlat ilçesine gelerek şehit Eren Öztürk'ün kabrini ziyaret etti.

Açılış programına katılan Vali Karaömeroğlu, vatan için canını feda eden şehit Eren Öztürk'ün anısını yaşatmak, aziz hatırasına layık bir hizmette bulunmak amacıyla toplandıklarını söyledi.

Cami ve Kur'an Kursu’nun yapımına maddi ve manevi destekte bulunan bütün hayırseverlere teşekkür eden Vali Karaömeroğlu, “Bu anlamlı günde dualarımızı, şehidimiz Eren Öztürk'e, onun gibi fedakarlıkla hizmet veren tüm şehitlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize adıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Konuşmaların ardından Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, Cami ve Kur'an Kursu’nun tamamlanmasıyla şehidin vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek dua okudu.

Şehidin babası Kerem Öztürk ise, 2019 yılında şehit olan oğlunun vasiyeti üzerine inşa edilen Cami ve Kur'an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, yardımda bulunanlara teşekkür etti.

Açılış programına, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Ahlat Belediye Başkan Vekili Nuri Alparslan, Ovakışla Belediye Başkanı Abdurrahim Altındal, Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık İşleri Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Bitlis İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.