Losev

ABD’den yayın yasağına tepki

Videoyu Aç ABD’den yayın yasağına tepki
A
a

Washington Yönetimi’nin, Charlie Hebdo’ya yayın yasağı getirilmesine, “Bunlar gazetecilerin kendilerinin karar vermesi gereken konular” açıklamasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, Türkiye’de Hz. Muhammed tasvirinin bulunduğu kapağı yayınlayan web sitelerinin ilgili sayfalarının mahkeme kararıyla engellenmesini eleştirerek ifade özgürlüğünün önemine değindi ve “Bunlar gazetecilerin kendilerinin karar vermesi gereken konular” dedi.

Günlük basın toplantısında Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin, Hazreti Muhammed’in karikatürlerini yayınlayan web sitelerinin ilgili sayfalarına erişimini engelleyen kararını değerlendiren Harf, “Basın kuruluşlarının ne yayınlayacaklarını bağımsız profesyonel muhakeme çerçevesinde kendilerinin belirleyebilmesinin” önemine değinerek şunları söyledi: “Sanırım hepimizin bildiği gibi bunlar karmaşık konular ama en nihayetinde gazetecilerin kendilerinin karar vermesi gereken konular. Elbette ifade özgürlüğü Türkiye Anayasası’nın garanti ettiği bir şey. Ve bunun sadece Türkiye’de değil, her yerde önemli olduğuna inanıyoruz.”

Basın kuruluşları kendi karar vermeli

Harf, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, yazdığı bir tweet mesajında Hz. Muhammed’e atfen şekiller yayınlanmasını “açık bir tahrik ve provokasyon” olarak değerlendirmesi konusunda: “Bu tür tasvirlerin yayınlanması konusunda birçok kişinin çok güçlü hisler içinde olduklarını açıkçası biliyoruz. Ancak yeniden söylüyorum. Her bağımsız basın kuruluşu bu konudaki kararını kendi başına alabilmeli.”

Erdoğan’ın İsrail Başbakanı’nı eleştirisi

Erdoğan ’ın Paris’teki yürüyüşe katılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu eleştiren “Hangi yüzle gitti anlamakta zorlanıyorum” şeklindeki sözlerine de değinen Marry Harf,: “Biz, Başbakan Netanyahu’nun Paris’te diğer dünya liderlerinin yanında bulunmasının teröre karşı Fransız halkıyla anlamlı bir birlik mesajı olduğuna kesinlikle inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail devletini tarif şekline katılmıyoruz.”

El Kaide’nin saldırıyı üstlenmesi

Harf ayrıca, El Kaide’nin Charlie Hebdo saldırısını üstlenmesine ilişkin, “İstihbarat birimindeki meslektaşlarımızdan, Arap Yarımadası El-Kaidesi’nin geçen haftaki Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendiklerine dair videonun gerçek olduğuna yönelik bilgi aldım. Video ortaya çıktığından beri süreç devam ediyor ama dediğim gibi istihbarat birimi Arap Yarımadası El-Kaidesinin videosunun gerçek olduğuna karar verdi” ifadesini kullandı.

Kaynak : İMC

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.