Losev

ABD'den Gezi Parkı Açıklaması

A
a

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, yaklaşık bir aydır Türkiye'nin gündemini belirleyen Gezi Parkı olaylarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Psaki, günlük basın toplantısında, taraflara 'şiddetten kaçınma' çağrısında bulundu. Başladığı günden bu yana Gezi Parkı olaylarını yakından izlediklerini belirten Psaki, 'Tüm taraflara, gerginlikleri yatıştırma, durumu diyalog yoluyla çözüme kavuşturma, soğukkanlı davranma ve şiddetten kaçınma çağrımızı yineliyoruz' diye konuştu.
 
Psaki, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), aralarında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin de bulunduğu yabancı misyonları dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından, 'Türkiye'nin resmi bir açıklama isteyip istemediği ' sorusuna verdiği yanıtta da şunları söyledi: 'Dışişleri Bakanı John Kerry ve Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, başta Mısır ve Suriye konuları olmak üzere birçok konu ile ilgili yakın ilişkileri sürüyor. Konuyu gündeme getiren her ülke ile ikili temaslar yapılıyor. Ancak Kerry ve Davutoğlu arasındaki son görüşmelerde dinleme konusunun gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgim yok. Birçok ülkeyle, bilgi paylaşımı da dahil olmak üzere bir dizi konuda önemli ilişkilere sahip olmaktan dolayı mutluyuz. Bu görüşmeleri diplomatik düzeyde sürdüreceğiz'.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.