Losev

ABD'de Bütçe Krizi Sorunu Devam Ediyor

A
a

Önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, ABD hükümetinin AAA olan kredi derecesini indirebileceği uyarısında bulundu.

Amerikan hükümetini borçlarını ödeyemez duruma getirebilecek bir krizi aşmak için Kongre'de yaptığı tartışmalar devam ediyor. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında dün bir uzlaşma oluştuğu umudu Temsilciler Meclisi'nde planın çökmesiyle sona erdi. Eğer Kongre 16,7 trilyon dolarlık borç limitini yükseltmeyi yarına kadar onaylamazsa, ABD'nin borçlarını ödeyemez duruma gelmesi riski doğacak.
 
Önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, ABD'nin AAA olan kredi derecesini indirebileceği uyarısında bulundu.
 
Kongre'deki siyasi tıkanıklık New York borsasına da 133 puanlık bir değer kaybıyla yansıdı.
 
Aralarında IMF ve Dünya Bankası yetkililerinin de yer aldığı önde gelen ekonomistler, ABD'nin piyasalara borçlarını ödeyememesi gibi bir durumun küresel ekonomiyi tümüyle olumsuz etkileyeceği uyarılarında bulunuyor. 
 
Son olarak Beyaz Saray, Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin borç tavanının yükseltilmesi ve federal yönetimin yeniden günlük faaliyetlerine dönmesi konusundaki teklifini reddetti.
 
ABD Başkanı Barack Obama, geçirdiği sağlık reformundan tavizler yapmasını bekleyen Cumhuriyetçi siyasetçilerin bu yöndeki taleplerini reddediyor. 
 
Senato'nun Pazartesi günü açıklanan planı ve Temsilciler Meclisi'nin Salı günü ayrıntıları açıklanan planları uyarınca, hükümete Ocak ayı ortasına kadar para sağlanması ve Şubat ayına kadar da borç tavanını yükseltmesi öngörülüyor. Böylelikle, uzun vadede bütçe üzerinde anlaşmaya varılması konusunda taraflara zaman tanınmış olacak. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.