Losev

6 DAIŞ çetesi öldürüldü

Videoyu Aç 6 DAIŞ çetesi öldürüldü
A
a

HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şengal'i Özgürleştirme Hamlesi'nin devam ettiğini belirterek, yaşanan çatışmalarda 6 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG Şengal Komutanlığı ile Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Genel Komutanlığı tarafından Şengal'de devam eden temizlik operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şengal'i Özgürleştirme Hamlesi'nin sürdüğü belirtilen açıklamada, "3 Ocak günü öğlen saat 13.00 ile 15.00 saatleri arasında gerilla güçlerimiz Serê Sukê de bulunan çetelere bir eylem gerçekleştirmiştir. Etkili vurulan çetelerden 4'ü öldürülmüştür. 3 Ocak günü saat 16.00 da Cisra Çayxane çevresindeki çetelere yönelikte direniş güçlerimizce bir eylem gerçekleştirilmiştir. Yakın mesafeden BKC ve keleşlerle vurulan DAİŞ çetelerinden 2 çete öldürülmüş, 3 çete de yaralanmıştır" denildi.

1 Ocak ve 3 Ocak tarihlerinde 2 gerillanın yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, şunlar aktarıldı: "Yoldaşlarımız Êzîdî halkımızın ve Şengal'in özgürleştirilmesi hamlesine kendini fedaice adayan arkadaşlarımız olmuşlardır. Şehit yoldaşlarımızın bizlere devrettiği bu tarihi görevi kesin başarıya ulaştıracağımız sözünü veriyor anılarına bağlı kalacağımızı belirtiyoruz."

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle: "Şırnak doğumlu Metin Acet (Şahin Cudi), Doğu Kürdistan Mahabat doğumlu Siyawej Miradiyan (Şerbek)."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.