Losev

141 Bin Çiçek Toprakla Buluşturuldu

Videoyu Aç 141 Bin Çiçek Toprakla Buluşturuldu
A
a

Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezindeki park, bahçelerin yanı sıra cadde ve sokaklardaki refüjlerde mevsimlik çiçek dikti.

Bölgenin iklimine ve görselliğine uygun çiçeklerin kullanıldığı peyzaj çalışmaları kapsamında, ilçeye giriş çıkış noktalarındaki alanları birbirinden farklı çiçeklerle süsleyen ekipler, Cumhuriyet Caddesi'ndeki orta refüj ve parklarda da aynı çalışmayı yaptı. 
 
Kadife, şimşir, yıldız, ateş ve petunya türlerinden 141 bin çiçeği toprakla buluşturduklarını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, amaçlarının bölgede bir renk cümbüşü yaratmak ve ilçenin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
 
İlçenin güzelliğini ortaya çıkarmak amacıyla her yıl aynı çalışmayı yaptıklarını belirten Aksoy, şöyle konuştu:
 
"Şimdiye kadar 141 bin çiçek diktik. Önümüzdeki günlerde bu sayıyı daha da artırıp ilçe girişlerinde de peyzaj çalışmaları yapacağız. Çiçek seçimi yaparken bölgemizin hava şartlarını göz önünde bulundurup, iklim şartlarına adaptasyon sıkıntısı çekmeyecek türlerden seçiyoruz. Amacımız şehrimizin vitrini olan güzide mekanların görüntüsünü canlandırmak, yeşil dokusunu korumak ve vatandaşlarımızın daha rahat nefes almasını sağlamaktır."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.