Losev

Yüz Yıldır Kürdistan’ın Petrolünü Çalıyorsunuz

Videoyu Aç Yüz Yıldır Kürdistan’ın Petrolünü Çalıyorsunuz
A
a

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, partisinin seçim propagandasına başlaması vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak Kürdistan’daki tüm siyasi partilerden propaganda süresince sağduyulu olmaları çağrısında bulundu. Şehristani’nin açıklamalarına tepki gösteren Barzani, ‘Yüz yıldır Kürdistan’ın petrolünü çalıyorsunuz’ diye konuştu.

Seçim mesajında “Kürdistan halkının siyasi yaşamının olmaza olmazı olan seçimler bu kez demokrasimizin ve milletimizin egemenliğinin güçlenmesine katkıda bulunacak. Bu yüzden seçim kampanyalarında siyasi partilerimizden sağduyulu davranarak herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemelerini rica ediyorum” diyen Barzani, 30 Nisan’daki yerel ve genel seçimlerin Kürdistan için çok önemli olduğunu söyledi.
 
Bağdat Hükümeti’nin memur maaşlarını ödememe kararına da değinen Barzani, ‘Halkımızın rızkını kesmek sehirlerimize kimyasal bombalar yağdırılmasından daha büyük bir suçtur’ diyerek hükümetin Kürdistan Bölgesi’ne uyguladığı ekonomik ambargoyu eleştirdi.
 
‘Yüz yıldır Kürdistan’ın petrolünü çalıyorsunuz’
 
El-Hayat gazetesine bir demeç veren Barzani, Bağdat Hükümeti’yle Kürdistan Bölgesi arasındaki sorunlara değinerek, ‘Biz Kürdler bir plan ve program çerçevesinde siyaset yapıyoruz. Kimseye boyun eğmiyoruz. Birileri bizim saygınlığımızı hedef almaya çalışıyor. Ama biz kimsenin peşine takılarak kuyruk olmayı düşünmüyoruz’ dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde Irak’ın Enerjiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani’nin ‘Kürdler Irak’ın petrolünü çalıyor’ şeklindeki açıklamasını sert bir dille eleştiren Barzani, ‘Berbat bir konuşmaydı. Siyasi sorumluluk sahibi insanların ağzından böyle sözler çıkmamalı. Eğer istiyorlarsa biz de bu dille konuşabiliriz. Ve cevabımız şöyle olur: Asıl siz yüz yıldır Kürdistan’ın petrolünü çalıyorsunuz. Kürdistan petrolü olmasa Irak Devleti, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra toparlanamazdı’ diye konuştu.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.