Losev

Yüksel Koçak: Döner Sermaye Döndürülemiyor

Videoyu Aç Yüksel Koçak: Döner Sermaye Döndürülemiyor
A
a

Türk Sağlık Sen Bitlis Şube Başkanı Yüksel Koçak Ek ödemeler ile ilgili basın açıklamasında bulundu

Yasal mevzuat gereği her ay ayın on beşinde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemeler bu ayda maaşla birlikte ödenmedi.

2015 yılının ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemeler 2015 yılı şubat ayının onbeşinde de maşla birlikte ödenmeği gibi hastanelerin bir kısmında çalışanlar yarım maaş alarak personel yine mağdur edildi.
Anlaşılan bakanlık bunu bir alışkanlık haline getirdi.

Ülkemizin sağlığını planlamayı kendisinin en önemli görevi olarak belirlemesi gereken Sağlık Bakanlığı’nın, daha bir aylık bütçeyi planlamaktan aciz bir duruma düşerek çalışanları mağdur etmesi nasıl izah edilecektir.
Türk Sağlık-Sen olarak biz buradan bakanlık yetkililerine ve kurum yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. İpe un sermeyi bırakın, çekli caklı sözlerden vazgeçin.

Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri ve maaşlarını zamanında ödeyin. Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin.

Personeli mağdur etmeyin.

Bankamatik önünde çalışanları hayal kırıklığına uğratmayın.

Zaten ekonomik zorluklar içinde hayatını devam ettirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yaşattığınız mağduriyetlere, yasal olarak yapmanız gereken ödemeleri zamanında ödemeyerek yeni mağduriyetler yaşatmayın.


Unutmayın, sağlık çalışanları bütün mali planlamalarını her ayın 15’inde alacak aldıkları mali haklara göre yapmaktadırlar. Bakanlık bu planlamayı bozarak çalışanlara yeni borçlar yüklemektedir.  Ceplerinde toplu sözleşmede ki ihanetle açılan deliği daha da büyütmektedir.

Bakanlık bir an önce bu mağduriyete son vermeli,yarım yatırılan maaşlar ve  sabit ek ödemelerinin hesaplara yatırılmasını sağlamalıdır.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.