Losev

YPG Sınır Karakolunu Ele Geçirdi

A
a

El Nusra Cephesi ile YPG'liler arasında sabah saatlerinde başlayan çatışmaların ardından YPG'liler, Mehet bölgesini çeteci gruplardan temizleyerek, tahıl ambarı olarak bilinen TMO binasını ve sınır karakolunu ele geçirdi.

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde El Nusra Cephesi'ne bağlı silahlı bir grubun önceki gün Mehet Mahallesi'nde gerçekleşen saldırıda, Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) mensubu 2 kadın savaşçının yara almadan kurtulduğu, aracı süren kişinin ise saldırganların eline geçtiği belirtilmişti.
 
Yapılan saldırının ardından YPG güçlerinin misillemede bulunmasıyla başlayan çatışmalar devam ederken, sabah saatlerinde El Nusra Cephesi'nin uzun süredir kontrolünde bulunan Tarım Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) ait tahıl depolarının bulunduğu alandaki ofis binası YPG güçleri tarafından ele geçirildi.
 
Çatışarak bölgeyi boşaltan YPG'liler, burada bulunan sınır karakoluna da el koyarak, bütün çete gruplarını bölgeden çıkardı. Ceylanpınar ilçesinden de çıplak gözle görülen YPG'liler, sınıra doğru yürüdükleri görülürken, sınırda mevzi halinde olan Türk askerleri ise mevzilerini terk etti. Sınırda yer yer çatışma sesleri duyulurken, uzun süreden beri çete mensuplarının bölgesi olarak bilinen Mehet bölgesi YPG'nin kontrolüne geçti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.