Losev

YPG: 43 Çete Mensubu Öldürüldü

A
a

YPG Basın ve Bilgi Merkezi, Serekaniye ve Çilaxa bölgelerinde son 48 saatte yaşanan çatışmalarda 43 çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

Batı Kürdistan Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın ve Bilgi Merkezi, YPG güçleri ile Irak-Şam İslam Devleti / El Nusra ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı bazı birlikler arasında Serekaniye ve Girke Lege'ye bağlı Çilaxa bölgelerinde meydana gelen çatışmalar hakkında açıklama yaptı. Serekaniye'de son 2 gün içerisinde 3 kez büyük çatışmaların meydana geldiği belirtilen açıklamda, "Til Xelef bölgesinden saldırı düzenlemek isteyen çete grupları güçlerimizin sert cevabıyla karşılaştı. Til Xelef yolu üzerinde yaşanan çatışmalar sonucunda, 3 doçka silahın bulunduğu araç darbelenirken 21 çete mensubu öldürüldü" denildi.
 
Açıklamada, Girke Lege'nin Çilaxa bölgesine bağlı Til Elo, Sefa ve Girhok köyleri civarında da çatışmaların yaşandığı belirtilirken, çatışmalar hakkında şunlar kaydedildi: "Til Elo köyü çevresindeki çatışmalarda, köy yakınındaki çete merkezi ağır silahlarla hedef alınarak darbelendi. Çatışma sonucu bir doçka aracı darbelenirken 8 çete mensubu öldürüldü. Sefa köyünde de bir çete merkezi yakınlarında çatışma çıktı. Buradaki çatışmada 5 çete mensubu öldürüldü. Girhok köyünde ise çete grupları ilerlemek isterken YPG güçlerinin karşıt hamlesiyle karşılaştı. Güçlerimiz çete gruplarına karşı ağır silahlarla eylem gerçekleştirdi. Eylem sonucu buradaki çete merkezi yanarken 9 çete mensubu öldürüldü."
 
Açıklamanın sonunda, son iki günde meydana gelen çatışmalarda bir YPG'linin de yaşamını yitirdiği belirtildi.  

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.