Losev

Van'daki rehine krizi sona erdi!

Videoyu Aç Van'daki rehine krizi sona erdi!
A
a

Van'da akşam saatlerinde bir kamu bankasının Erciş Yolu üzerindeki Tuşba Şubesi'ne gelerek soygun girişiminde bulunan Veysel Yolcudağ, polisin düzenlediği operasyon sonucu yaklaşık 9 saat sonra etkisiz hale getirildi.

Van'ın Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde, Erciş Yolu üzerindeki Ziraat Bankası'nın şubesine 16.50 sıralarında gelen Veysel Yolcudağ isimli şahsın silahlı soygun girişimi sonuçsuz kalınca, bankada bulunan 7 kişiyi rehin alması ile başlayan kriz, 9.5 saat süren ikna çabaları sonucu sonlandırıldı. Yolcudağ'ın, kendisini ikna için görüşen polislerden, 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istediği öğrenildi. Yolcudağ'ın, 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para aldığı, 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi.
 
Rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit eden Yolcudağ, olay yerine çağrılan yakınları tarafından da uzun süre ikna edilemedi. Uzun süren görüşmenin ardından 02.00 sıralarında ikna için uğraşan polis, ardından da bir avukat bankaya girdi. Bir süre sonra İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da bankaya girdi ve Yolcudağ ile birlikte bankadan çıktı. 
 
Bankadan çıkarıldıktan sonra özel bir araca konulan Yolcudağ, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
 
Bankada rehin tutulan 7 yurttaş ise kendilerini bekleyen yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.