Losev

TSK'dan Dağlıca açıklaması

Videoyu Aç TSK'dan Dağlıca açıklaması
A
a

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Dağlıca patlamasıyla ilgili bir gün sonra yaptığı açıklamada 16 askerin öldüğünü, altı askerin yaralandığını açıkladı.

TSK açıklamasında olayın saatini yazmadı, gazetelerde yer alan haberlere göre olay dün saat 15.00'te gerçekleşti. Haber ajanslarına ise haber 20 saat önce düştü.
 
TSK'nın açıklaması şöyle:
 
"06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.
 
"Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır."
 
Şemdinli ve Çukurca özel güvenlik bölgesi
 
Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre ise HPG açıklamasında, “Bu çatışmalarda net olarak İlker Çelikcan adlı 1 Kurmay Yarbay olmak üzere 31 asker ölmüş, 6 asker de yaralanmıştır. Buradaki ölü ve yaralı sayısı daha fazladır ancak netleştirilememiştir. Bu çatışmalarda Gerilla Güçlerimizin herhangi bir kaybı olmamıştır” denildi.
 
Hakkari'nin Şemdinli ve Çukurca ilçesinde bazı alanlar, 9-23 Eylül tarihleri arasında, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.