Losev

Tokat'ta kuş gribine rastlandı

Videoyu Aç Tokat'ta kuş gribine rastlandı
A
a

Tokat'ın Doğantepe köyünde bazı tavuklar telef olunca, inceleme yapan ekipler kuş gribi virüsüne rastladı. Köydeki tüm tavuklar itlaf edildi.

Reşadiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı Doğantepe Köyü’nde bir tavuğun telef olduğu bilgisini aldı. Bunun üzerine telef olan tavuk, ölüm nedeninin belirlenmesi için Samsun Hayvan Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Yapılan incelemede tavukta kuş gribi virüsüne rastlandı. Bunun üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, köyü karantinaya alarak toplam 90 tavuğu itlaf etti.

KÖY KARANTİNAYA ALINDI

ıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, yaptığı açıklamada, Doğantepe köyünde bir tavuğun telef olduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi.

Tavuğun incelenmek üzere Samsun’a gönderildiğini belirten Şahin, “Samsun Hayvan Araştırma Hastanesine gönderilen tavuğun, kuş gribinden telef olduğu belirlendi. Tedbir olarak köydeki tüm tavuklar itlaf edildi. Şu anda köy karantina altına alındı. Çevre köylerde yapılan incelemede kuş gribine rastlanmadı. Her şey kontrol atında.” dedi.

Şahin, müdürlük personelinin Doğantepe ile çevredeki köylerde çalışmalar yapacağını kaydetti.

İLK KEZ 2005’TE ORTAYA ÇIKMIŞTI

Türkiye’de, ilk kuş gribi vakasına 2005 yılının ekim ayında Balıkesir Manyas’ta rastlandı. Kuşların göç döneminde rastlanan virüs kısa sürede 53 ile yayıldı. İnsana da bulaşan H5N1 virüsü nedeniyle 4 kişi yaşamını yitirdi, 2.5 milyon kanatlı itlaf edildi. 2008 yılında yeniden ortaya çıkan kuş gribi nedeniyle de milyonlarca kanatlı itlaf edilirken, yüzlerce kişi de hastanelerde tedavi gördü.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.