Losev

Til Koçer’de 5 Köy Kurtarıldı

A
a

YPG güçleri “Şehid Çekjin Devrimci Operasyonları” çerçevesinde Musul ile sınırı olan Til Koçer’de son 3 günde 5 köyü kurtarırken, çete gruplarına ait 7 noktayı ele geçirdi.

YPG güçleri “Şehid Çekjin Devrimci Operasyonları” çerçevesinde Musul ile sınırı olan Til Koçer’de son 3 günde 5 köyü kurtarırken, çete gruplarına ait 7 noktayı ele geçirdi.
 
YPG güçleri “Şehid Çekjin Devrimci Operasyonları” çerçevesinde Til Koçer’de Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) / El Nusra cephesine bağlı çete gruplarına ait noktalara karşı bir dizi eylem gerçekleştirdi. Operasyon sonucu 5 köy kurtarılırken, çete gruplarına ait 7 nokta ele geçirildi.
 
Operasyonun ilk günü olan 4 Eylül’de YPG güçleri Til Koçer’in 7 kilometre batısındaki Xilt El Bir köyü ile 5 kilometre güneyindeki Mişerfa köyünü çete gruplarından kurtardı. Buradaki operasyonda Irak sınırı üzerinde bulunan ve çete grupları tarafından karargah olarak kullanılan ‘Siriye’ noktası ele geçirilirken, çatışmalarda 34 çete mensubu öldürüldü. Yine bir doçka aracı imha edilirken, 3 BKC, bir Karnas suikast silahı ile 9 kalaşnikof marka silah ele geçirildi.
 
Operasyonun 6 gününde ise YPG güçleri kapsamlı eylemler düzenledi. Seharic ve El Seidiye köyleri çevresindeki eylemlerde çete gruplarına ait 7 kontrol, sınır ve üstlenme noktası ele geçirildi. Çatışmalar sırasında Seharic ve el Seidiye köyleri de kurtarıldı.
 
YPG operasyonla ilgili yaptığı bir açıklamada, yaşanan çatışmalarda bir tankın darbelenerek bir doçka aracının da imha edildiğini, 2 doçka aracına da el konulduğunu duyurmuştu. 
Kaynak : ANF

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.