Losev

Temizlikçi Ninenin Zorlu Yaşamı

Videoyu Aç Temizlikçi Ninenin Zorlu Yaşamı
A
a

Iğdır’da yaşayan 75 yaşındaki Emine Zorlu, apartman ve iş yeri merdiveni temizleyerek zihinsel engelli oğlu, gelini ve torunlarının geçimini sağlıyor.

Özgür Mahallesi'nde yaşayan Emine Zorlu (75), 40 yıl önce eşini kaybetti. Zorlu, önce merdiven temizleyerek çocuklarını büyütüp evlendirdi, şimdi ise zihinsel engelli olan oğlu, gelini ve onların 5 çocuğunun büyütmeye çalışıyor. Artık çalışmakta zorlandığının ifade eden Zorlu, tek isteğinin tavanı çöken evinin onarılması olduğunu söyledi.

Kocasını yıllar önce kaybettiğini belirten Emine Zorlu, aldığı dulluk maaşının kendilerine yetmediğini söyledi. Bu şekilde yaşamın zor olduğunu belirten Zorlu, "Oğlum ve gelinim zihinsel engelli. Ben kazandığım parayla onlara ve torunlarıma bakmaya çalışıyorum. Ben annelik görevimi yapıyorum ama bu şekilde çok zorluk yaşıyorum" dedi.

“YARIM ASIRLIK SOYADIM GİBİ ZORLU BİR YAŞAM SÜRDÜRDÜM”

Hayatı boyunca hep zorluk çektiğini dile getiren Zorlu, "Ben 50 yıldır hep hizmetçilik yaparak yaşadım. Bundan sonra zor geliyor. Artık hareket etmekte zorlanıyorum. Torunlarım, oğlum ve gelinimi çok seviyorum. Hayatta onlardan başka kimsem yok. Torunlarıma polisler sürekli giyim yardımında bulunuyor. Polisler, bizi evde ziyaret edip bize ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar. Aile kalabalık, okuyan çocuk var, geçim çok zor " diye konuştu.

“TAVANI ÇÖKEN EVİMİN ONARILMASINI İSTİYORUM”

Şehir merkezindeki apartmanların merdiven temizliğine gittiğini anlatan Zorlu, "Yaşadığımız ev harabe olmuş. Her yeri dökülüyor. Evimiz kerpiçten yapılmış ve her tarafı yıkılmak üzere. Ben her gün korku içindeyim. Evim yıkılırsa torunlarım, oğlum ve gelinime bir şey olacak diye korkuyorum. Daha önce gerekli yerlere müracaatta bulundum ancak aldığım yardım çok az ve yeterli olmadı. Aldığım dulluk maaşım ve temizlikçilik yaparak aldığım para ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Artık iyice yaşlandım ve çalışacak gücüm kalmadı. Şu an en önemli ihtiyacımız ev. Eğer evimizde tadilat yapılırsa biraz da olsa rahata kavuşacağız” şeklinde konuştu.

“ZİHİNSEL ENGELLİ GELİNİMİN RAPORUNU ALAMADIM”

Gelininin de zihinsel engelli olduğunu ifade eden Zorlu, “Fakat bununla ilgili hastanede gelinime rapor alamadık. Başında durasın, tarif edesin ki ev işi yapabilsin. Yoksa kendi başına iş yapma, yemek yapma gibi yeteneği yok. Evde küçük çocuk var, onlara sahip çıkamıyor, ben işteyken aklım hep burada. Acaba çocukların karnı doyuruldu mu, bir çocuğun başına bir şey geldi mi diye yüreğim ağzıma geliyor. Buradan yetkilerden tek ricam; bize yardımcı olsunlar. Bize yardımcı olan kendi eli ile cennetin kapsını açar” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.