Slayt Gösterisi
Losev

TCDD Genel Müdürü görevden alındı!

Videoyu Aç TCDD Genel Müdürü görevden alındı!
A
a

Bilecik'te kılavuz trenin raydan çıkması ardından bugün yayımlanan kararlarla TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt görevden alındı.

Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na atamalar yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın görevden alındı. Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atanan eski bakan Egemen Bağış’ın atama kararı ise resmileşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı’na Adil Karaismailoğlu getirilirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak görevinden alındı. Yerine Yalçın Eyigün’ün ataması yapıldı.

TCDD Genel Müdürü Apaydın’ın görevden alınmasının yanında TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt da görevden alındı. Boşalan TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aynı yer Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Uygun, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Karayolları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Yazıcı atandı.

Uygun ve Apaydın’ın aralarında bulunduğu TCDD yöneticilerinin 9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki yüksek hızlı tren kazasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda ‘kusurlu’ olduğu belirtilmişti.

TCDD Genel Müdür Yardımcılığı’na Öner Özgür, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığı’na ise Yunus Emre Ayözen’in atamaları gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nda açık bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Recep Kemal Akyürek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Müfettişliği’ne Mehmet Hakan Dursun, Milli Eğitim Bakanlığı’nda açık bulunan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Fehmi Rasim Çelik atandı.

Sağlık Bakanlığı’nda açık bulunan Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcılıklarına Dursun Uyar, Hüseyin İnceöz ve Mehmet Koç’un atamaları yapıldı. Sağlık Bakanlığında açık bulunan müfettişliğe Nihat Sabuncu atanırken, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Rifat Tan Benadam getirildi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.