Losev

Tatvan ve Güroymak'ta 15 Şubat Protesto Edildi

Videoyu Aç Tatvan ve Güroymak'ta 15 Şubat Protesto Edildi
A
a

Tatvan ve Güroymak'ta (Norşin) 15 Şubat PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü protesto edildi.

Tatvan'da yapılan yürüyüşe BDP Tatvan İlçe Başkanlığı önünde yüzlerce kişi 15 Şubat komplosunu kınamak için bir araya geldi.

TOMA'larla yolu kesen polislerle yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından kitle Cumhuriyet Caddesi üzerinde oturarak müdahaleyi protesto etti. İlçe Emniyet Müdürü ile tartışan Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok polis müdahalesine sert tepki göstererek ‘Hukuksuzluk, adaletsizlik sizin hukukunuz olmuş. Yolu kesen sizsiniz, biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz.’ dedi.

Polis topluluğa müdahelede bulundu. Topluluk Toma'ların önünde basın açıklaması yaptı. Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok tarafından okunan açıklama da 15 Şubat komplosu kınandı.

Güroymak'ta yapılan yürüyüşe BDP İlçe Başkanı Hakan Tadik ve yöneticiler, il gelen ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. BDP ilçe binası önünden Roboskî Kent Meydanı’na kadar PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın büyük posteri ve “15 Şubat komplosunu kınıyoruz, savaş değil müzakere; ölüm değil çözüm” pankartı açılırken “Be serok jiyan nabe”, “Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganları atıldı.

PKK Lideri Öcalan’ın posterinin kaldırılmasına yönelik müdahale edilirken kitle müdahaleye sloganlarla karşılık verip yürüyüşe devam etti. Yürüyüş sonrasında konuşan İlçe Başkanı Hakan Tadik, Kürt halkının kara gün olarak ilan ettiği 15 Şubat’ı nefretle kınadıklarını dile getirerek “Uluslar arası komplo Sayın Abdullah Öcalan’ı imha saldırısı olarak ortaya çıktı. Gelinen noktada 15 yıllık zaman zarfında Sayın Öcalan’ın göstermiş olduğu muazzam direnişi, gerek uluslar arası küresel güçlerin, gerekse de ülke içindeki derin devlet yapılanmasını boşa çıkarttı” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.