Losev

Spor Bakanı Kasapoğlu’nun Bitlis ve Tatvan Ziyareti

Videoyu Aç Spor Bakanı Kasapoğlu’nun Bitlis ve Tatvan Ziyareti
A
a

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bitlis il merkezi ve Tatvan ilçesini ziyaret etti.

Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler ile birlikte Bitlis’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bitlis Valiliği’ni ziyaret etti. Bitlis Valisi Oktay Çağatay tarafından karşılanan Bakan Kasapoğlu, valilik ziyaretinin ardından Cuma namazı için Ulu Cami’ye geçti. Daha sonra çarşı esnafını ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, karşılaştığı gençlere ve çocuklara kitap, futbol topu, basketbol topu ve satranç takımı hediye etti.

8 Ağustos Stadyumu’nda gazetecilere açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, Bitlis’in genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirtti.

Bitlis’in çok kısa vadede spor turizmi destinasyonunda bir kent olacağını söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Bitlis hepimizin bildiği gibi genç ve dinamik nüfusa sahip müstesna vilayetlerimizden bir tanesidir. Bu doğrultuda tabii ki hem gençlik alanında hem spor alanında mükemmel bir potansiyeli ve zenginliği barındırıyor. Bu noktada bizimde özellikle tüm branşlara hitap eden hem tesisleşme çalışmalarımız hem de faaliyet çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu doğrultuda özellikle hem mevcut yatırımların hem bundan sonraki planlamalarımızı masaya yatırdık. Halkımızın kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla spora erişimini istiyoruz. Çünkü biz sporu birkaç branştan ibaret görmüyoruz. Atletizmiyle, futboluyla, basketboluyla, yüzmesiyle tüm Bitlis’i bu manada erişimi kolaylaştırma adına önemli yatırımlar yapıyoruz. İnşallah kısa sürede bunları da Ankara’da imzalayacağız. Semt sahaları ile sadece futbol değil basketbol, voleybol, tenis ve bununla birlikte yüzmedeki çalışmalarımız özellikle devam edecek. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyasına Bitlisliler özellikle gençler olmak üzere bu rakamı yukarılara taşıtacağız. Tabi Bitlis’in tesisleşme noktasında da çalışmalarımız var. Stattayız, burası ile ilgili başka bir projemiz var. Stadımızı bir başka bölgeye taşıyoruz ve bununla birlikte bin 500 kişilik spor ve antrenman salonlarımızı kazandıracağız. Hem Bitlis’te hem de ilçelerimizde butik gençlik merkezlerimizi kazandırıp gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacak. Gençlerimiz orada hem kendilerini geliştirecekler, hem eğlenecekler hem de spor yapma imkanı bulacaklar. Bitlis’in kış sporlarını da hem spor turizmi açısından hem de kayak sporu açısından çok ciddi şekilde projelerle zenginleştireceğiz. Bu manada da Bitlis çok kısa vadede spor turizmi destinasyonlarımızdan bir tanesi olacak. Bu anlamda valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve tüm bürokrasimize teşekkür ediyorum. İnşallah spordaki çıtayı tüm ülkemizde yukarılara taşıdığımız gibi Bitlis bu anlamda öncü illerden biri olacak” dedi.

Açıklamanın ardından, Milli Atlet Saffet Elkatmış’ın evine ziyaret gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, ev ziyareti sonrası Bitlis Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı sonrası AK Parti Bitlis İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, beraberindekilerle Tatvan ilçesine geçti.

Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir ve Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani tarafından karşılanan Bakan Kasapoğlu, ilçedeki spor salonu ve gençlik merkezinde incelemelerde bulundu. Gençlerin sevgi gösterisinde bulunduğu Bakan Kasapoğlu, gençlerle ve çocuklarla sohbet ederek kitap, top ve satranç takımı hediye etti.

Bitlis ve Tatvan programını ilçedeki esnaf ziyareti ile tamamlayan Bakan Kasapoğlu’na, Milletvekilleri Cemal Taşar ile Vahit Kiler, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Kavakbaşı Belediye Başkanı Veysi Oğuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış ve AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu eşlik etti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.