Losev

Soğuk Hava Nedeniyle Binlerce Hayvan Öldü!

A
a

Aşırı kar yağışı nedeniyle koçerlerin küçükbaş hayvanlarını koydukları çadırlar çöktü. Çadırların çökmesi nedeniyle binlerce hayvan öldü.

Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Siirt, Güçlükonak, Midyat, Şırnak, Eruh bölgelerinde koçerlerin küçükbaş hayvanlarını koydukları çadırlar kardan çöktü. Çadırların çökmesi nedeniyle binlerce hayvan öldü. Kar nedeniyle çöken çadırların bulunduğu bölgeye giden Tarımsal Yayım Şirketi Saha Sorumlusu Kasım İlhan, çok sayıda hayvanın kar altında kaldığını, soğuk havaların etkisi ile çok sayıda hayvanın da yavru attığını ve bu nedenle bölgede süt ve et sıkıntısının yaşanabileceğini belirterek, göçerlerin büyük zarar gördüğünü ifade etti. 

'Yetkililerin yardım etmesini istiyoruz'

İlgili yetkililerden mağdur olan göçerler için yardım beklediklerini belirten İlhan, jandarma ile Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yerinde tespit yapmaları için ölen hayvanların leşlerini beklettiklerini söyledi. Hayvan yetiştiricilerinden İbrahim Soğunç isimli yurttaş ise, bine yakın hayvanlarının öldüğünü belirterek, "Kurtarmaya gücümüz yetmedi. Yollar kapalı olduğu için ne akrabalar ne de devlet yardıma geldi. Çok ciddi zararımız var. Mağdur durumdayız. Yetkililerin yardım etmesini istiyoruz" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.