Losev

Şengal ve Rojava İçin Yardım Kampanyası

Videoyu Aç Şengal ve Rojava İçin Yardım Kampanyası
A
a

Şengal ve Rojava halkı için başlatılan yardımlar devam ederken, 6 kamyonluk yardım malzemeleri, Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'ndan Qamışlo'ya gönderildi.

Şengal ve Rojava halkı için başlatılan yardımlar devam ederken, 6 kamyonluk yardım malzemeleri, Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'ndan Qamışlo'ya gönderildi.
 
İSTANBUL
Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF), Şengal'de IŞİD saldırıları sonucu yaşanan katliamın ardından zorunlu göç eden Êzidîlerle dayanışmak amacıyla İstanbul, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır, Samsun, Balıkesir, Siirt ve Antalya'da yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Êzidîlerin yerleştirildiği yerlerin koordinasyonlarının acil talepleri doğrultusunda toplanan yardımlar yardım toplama merkezlerine gönderilecek. Kampanya kapsamında öğrenciler düzenledikleri kermeslerden elde ettikleri gelirlerle alacakları yardım malzemelerini Êzidîlerin yerleştirildiği merkezlere gönderecek. Yardım kampanyası kapsamında dün Kadıköy'de de ilk kermes açıldı. Kermesin kurulduğu alanda sokak sanatçıları da seslendirdikleri şarkılarla kermese destek sundu.
 MERSİN
 Şendgal'de IŞİD çetelerinin katliamından kaçan 4 Êzidî aile Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'ne yerleştirildi. 4 Êzidî aileye yardım eden Salih Akbaş isimli yurttaş, IŞİD katliamlarından kaçıp buralara gelen Êzidîlere yardım etmenin insani görevleri olduğunu söyledi. Mezitli Fatih Mahallesi'ne yerleştirilen ailelerin temel ihtiyaçlarını yurttaşlar karşılıyor. Salih Akbaş isimli yurttaş, İŞİD'in Şengal'de gerçekleştirdiği katliamları ilk günden takip ettiğini belirterek, yapılan katliamlara sesiz kalamayacağını belirtti.
IŞİD Katliamından kaçan Xalit Heci Hesen ise, Şengal çevresinde bulunan köylerde binlerce Êzidînin kaçmak zorunda kaldığını, yüzlercesinin ise katledildiğini belirtti. Birçok Êzidînin kaçarken IŞİD'in eline düştüğünü aktaran Hesen, kadınların çoğununun Musul ve Telafer'e götürüldüğünü söyledi.
 MARDİN
Rojava'ya göç eden Şengalliler ve Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla toplanan malzemeler Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'ndan Cizirê Kantonu Qamişlo kentine gönderilmeye devam ediliyor. Gönderilen yardımlar esnasında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ile Derik Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özüçalışır, hazır bulundu. Bursa Çisil ve Antep Zapsu Tekstil'den birer kamyon tekstil ürünleri, Derik, Batman ve Diyarbakır Belediyesi ve halkından toplanan 4 kamyon kuru gıda Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'ndan Qamişlo kentine gönderildi.
 
Gönderilen malzemeler Qamışlo kenti tarafında Rojava İnsani Yardım Toplama Derneği Eş Başkanı Hember Hesen ve dernek yöneticileri tarafından teslim alındı.
HAKKARİ
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde belediye tarafından Sanat Sokağı’nda kurulan çadırına yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Çadırı ziyaret eden KESK, DİSK ve Kısıklı (Dilezi) Köy Komünü temsilcileri 3 kamyonet gıdayı Belediye Eş Başkanı Tacettin Sefalı'ya teslim etti. Yapılan yardıma dair açıklama yapan KESK Yüksekova Şubesi Dönem Sözcüsü Tahir Tekinalp, " Rojava'da ve Şengal'de yaşanan İŞID vahşeti karşısında halkımızın yalnız olmadığını en azında kendilerine elimizden geldiğince gıda ve çeşitli malzemelerden destek vermeye çalıştık” dedi.
 
Yardımları teslim alan Sefalı ise, "Emekçilerin ve komünlerin getirdiği yardımlarla birlikte 4 TIR yardımımın depolandığını belirterek en geç Cuma günü yardımların Silopi’ye götürülercek yetkililere teslim edileceğini söyledi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.